Saturday 17 December 2022

MORCOVI SI SPARANGHEL IN CRUSTA DE PROSCIUTO

 Atunci când cumpăram sparanghel, primul gând este că e cam piperat. E bine să ne amintim, însă, că am achiziționat o legumă care, încă din antichitate a fost supranumită „hrana capetelor încoronate”, datorită gustului ei deosebit. În același timp, nu avem voie să uităm că sparanghelul este o excelentă sursă de vitamina K. Pe lângă aceasta, sparanghelul este bogat în acid folic, vitamina C și vitamina A, dar și în  vitamine B (B1, B2, B3 și B6) și fibre. Mai conține proteine și minerale, cum ar fi mangan, cupru, fosfor, sulf și potasiu. Ceea ce NU conține sparanghelul, și ar trebui să ne bucure, sunt caloriile. Doar 20 de calorii/100 de grame.



Preparare: 20 minute  / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 4 (ca garnitura)


Nutritie

PE PORTIE: 138 kcal, 8 g proteine, 8 g grasimi (2 g grasimi saturate), 6 g carbohidrati, 4 g fibre, 411 mg sodiu

Ingrediente

 16 morcovi tineri (baby carrot), curatat si spalati.

 3 lingurite de mustar integral

 4 felii subtiri de prosciutto, taiate in jumatate pe lungime

 16 bucati de asparagus, cla care s-a indepartat capatul lemnos

 3 lingurite de otet balsamic

 1 lingurita de ulei de masline extra virgin

 1 lingurita de suc de lamiae proaspat stors

 piper negru proaspat macinat

 

Instructiuni

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C (cu ventilare fortata). Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.

2. Pune morcovii într-un vas de mică adâncime, rezistent la cuptorul cu microunde. Adăugați 60 ml (¼ cană) apă. Acoperiți și gătiți la putere maxima/ 100% timp de 2-3 minute. Scurgeți și clătiți sub apă rece. Se usucă cu un prosop de hârtie.

3. Se întinde puțin muștar peste fiecare fâșie de prosciutto. Înfășurați 2 morcovi și 2 bucati de sparanghel într-o fâșie de prosciutto. Se aseaza pe tava tapetata de copt. Repetați cu restul de morcovi, sparanghel și prosciutto, făcând în total 8 legături.

4. Coaceți legumele timp de 10 minute sau până când sparanghelul este fraged. Se amestecă împreună oțetul, uleiul, sucul de lămâie și piperul. Puneți pachetele de legume pe un platou. Stropiți-le cu dressing. Se servesc calde.


No comments:

Post a Comment