Friday 12 February 2021

SHORTBREAD CU MIERE, LAMAIE SI FULGI DE MIGDALE

 Pe scurt, “shortbread” este un biscuite scotian, preparat in mod traditional din o parte zahar rafinat, doua parti unt si trei parti de faina.

 In reteta de mai jos zahrul este inlocuit cu un amestec de miere si sirop de artar, scazind astfel cantitatea de carbohidrati si drept urmare numarul caloriilor.


Preparare: 20 minute / Timp total: 35 minute / Numar de portii: 12 (1 biscuite pe portie)

 

Nutritie:

Pe portie (1 1/2 Cups) :  135 kilocalorii; 6 g grasimi (3 g grasimi saturate); 13 mg colesterol; 139 mg sodiu; 19 g carbohidrati (1 g fibre alimentare, 8 g zahar); 2 g proteine. 

Ingrediente 

 5 linguri de unt, topit

 ¼ cana de miere

 2 linguri sirop de artar

 1 lingura coaja de lamaie, rasa

 ½ liguruta extract de migdalet

1 1/3 cana de faina

3/4 lingurita sare de mare

1/4 cana midale feliate (sau fulgi de migdale)


Preparare

1. Se incinge cuptorul la 176°C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un castron de marime medie se amesteca untul topit cu miere, sirop de artar, coaja de lamiae rasa si extractul de migdale.

2. In alt castron se amesteca faina cu sare. Se adauga mixdura de faina peste cea de miere; se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se acopera si se pune in congelatir pentru 5 minute.

3. Se imparte aluatul in 12 parti egale si se formeaza bile de aluat. Se preseaza fiecare bila pentri a se obtine biscuit de forma dreptunghiulra cu dimensiunile de 8x5 cm. Se presara deasupra fulgi de migdale.

4. Se coc in cuptorul incins timp de 10 minute, sau pana incep sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca in tava, timp de 10 minute. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca asezate pe un gratar metalic. Optional, se pot presara cu coaja de lamaie rasa. 


No comments:

Post a Comment