Pe scurt, “shortbread” este un biscuite scotian, preparat in mod traditional din o parte zahar rafinat, doua parti unt si trei parti de faina.
Preparare: 20 minute / Timp total: 35 minute / Numar de portii: 12 (1 biscuite pe portie)
Nutritie:
Pe portie (1 1/2 Cups) : 135 kilocalorii; 6 g grasimi (3 g grasimi saturate); 13 mg colesterol; 139 mg sodiu; 19 g carbohidrati (1 g fibre alimentare, 8 g zahar); 2 g proteine.
Ingrediente
5 linguri de unt, topit
¼ cana de miere
2 linguri sirop de artar
1 lingura coaja de lamaie, rasa
½ liguruta extract de migdalet
1 1/3
cana de faina
3/4 lingurita sare de mare
1/4 cana midale feliate (sau fulgi de migdale)
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 176°C. Se
tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un castron de marime medie se
amesteca untul topit cu miere, sirop de artar, coaja de lamiae rasa si extractul
de migdale.
2. In alt castron se amesteca faina cu
sare. Se adauga mixdura de faina peste cea de miere; se amesteca pana se obtine
o compozitie omogena. Se acopera si se pune in congelatir pentru 5 minute.
3. Se imparte aluatul in 12 parti egale
si se formeaza bile de aluat. Se preseaza fiecare bila pentri a se obtine biscuit
de forma dreptunghiulra cu dimensiunile de 8x5 cm. Se presara deasupra fulgi de
migdale.
4. Se coc in cuptorul incins timp de 10
minute, sau pana incep sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca in tava, timp
de 10 minute. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca asezate pe un gratar
metalic. Optional, se pot presara cu coaja de lamaie rasa.
No comments:
Post a Comment