Pentru a prepara un sirop pentru cocktail se foloseste, in general, zahar sau miere. Pentru varianta “sugar-free” am folosit un inlocuitor de zahar pentru a reduce din calorii. Se poate folosi orice inlocuitor pentru zahar care este stabil la temperature (sucraloza, stecia, monk fruit sau erythritol).
Preparare: 5 minute / Timp total: 35 minute / Numar de portii: 6
Nutritie:
Pe portie (1 lingura de sirop): 4
calorii; 1g carbohidrati
Ingredients
½ cana de apa
½ cana de inlocuitor de zahr, rezistent
la temperature
1 crenguta proaspata de rosmarin
Preparare
1. Se amesteca intr-o
craticioara indulcitirul cu o jumatate de cana de apa. Se adauga crenguta de
rismarin. Se fierbe la foc mdiu timp de 1 minut, sau pana cand
indulcitorul s-a dizolvat complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
timp de 30 minute. Se scoate crenguta de rosmarin. Se foloseste
imediat, sau se poate pastra in frigider timp de o saptamana.
Sfaturi:
Omiteti crenguta de rosmarin pentru un
sirop simplu, nearomat. Adaugati alte aeome (menta, scortisoara, vanilie …) sau
suc de fructe pentru siropuri aromate.
No comments:
Post a Comment