Thursday 25 February 2021

SIROP DE ZAHAR SUGAR-FREE PENTRU COCKTAIL, CU AROMA DE ROSMARIN

 Pentru a prepara un sirop pentru cocktail se foloseste, in general, zahar sau miere. Pentru varianta “sugar-free” am folosit un inlocuitor de zahar pentru a reduce din calorii. Se poate folosi orice inlocuitor pentru zahar care este stabil la temperature (sucraloza, stecia, monk fruit sau erythritol).


Preparare: 5  minute / Timp total: 35  minute / Numar de portii: 6

 

Nutritie:

Pe portie (1 lingura de sirop):  4 calorii; 1g carbohidrati


Ingredients

 ½ cana de apa

 ½ cana de inlocuitor de zahr, rezistent la temperature

 1 crenguta proaspata de rosmarin

 

Preparare

1. Se amesteca intr-o craticioara indulcitirul cu o jumatate de cana de apa. Se adauga crenguta de rismarin. Se fierbe la foc mdiu timp de 1 minut, sau pana cand indulcitorul s-a dizolvat complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 30 minute. Se scoate crenguta de rosmarin. Se foloseste imediat, sau se poate pastra in frigider timp de o saptamana. 

Sfaturi:

Omiteti crenguta de rosmarin pentru un sirop simplu, nearomat. Adaugati alte aeome (menta, scortisoara, vanilie …) sau suc de fructe pentru siropuri aromate.


No comments:

Post a Comment