Baveta este o bucata de carne de vita din zona interioara a coastelor, foarte subtire, cu multe insertii de grasime , foarte aromata si cu un grad mare de fragezime. Cu toate aceste este considerata o catne de calitaea inferioara, si deci are preturi mai mici (eu am gasit-o la 38 Ron /kg). Aceasta mancare, cu o aromatizare asiatica, se prepara destul de repede pentru a fi servita la o cina de weekend si arata suficient de bine pentru pentru o masa festiva. Se poate servi alaturi de un cartof dulce copt si fasole verde cu usturoi.
Preparare: 35 minute / Timp total: 50 minute / Numar de portii: 4
Nutritie:
Pe portie (1 lingura de sirop): : 264 kilocalorii; 27 g proteine; 5.1 g carbohidrati; 2.6 g fibre alimentare; 0.7 g zahar; 15.1 g grasimi; 4.1 g grasimi saturate; 68.4 mg colesterol; 563.9 mg potassium; 419.4 mg sodium.
Ingrediente
1 pachet (300 g) spanac congelat,
decongelat, tocat sis tors de excesul de lichid
2 cepe verzi
1
lingura sos de soia tamari (sos de soia japonez)
3
lingurite de seminte de susan
2
lingurite ghimbir ptoaspat zcdrobit
2
linguritete ulei de susan, dark
2
catei de usturoi, zdrobiti
500
g baveata mica de vita (flank steak)
¼ lingurita
sare
¼
lingurita piper macinat
1 lingura
ulri din samburi de struguri
Preparare
1. Se incinge
cuptorul la 220°C
2. Se amaesteca
intr-un bol de barime medie, spanacul cu ceapa verde, sos de soia tamari, 2
lingurite de seminte de susan, ghimbir, ulei de susan si usturoi.
3. Se aseaza carnea de vita pe un
fund de bucatarie si se acopera cu folie de plastic. Se bate cu
maleta (sau cu fundul unei tigai mai grele) pana se subtiaga si ajunge la
grosimea de cca 6 mm. Se presara deasupra amesrecul de spanac, lasand neacoperita
distanta de 25 mm fate de margini, Se ruleaza strans carnea pe lungime, astfel
incat sa retina umplututa inauntrul ruloului. Se leaga ruloul cu sfoata pentru
gstit, la distanta de 5 cm una fata de cealata. Se asezoneaza cu sare si piper.
4. Se incibge
uleiul din sambuti de strugure intr-o tigaie mare, din fonta. Se adauga carnea
si se gateste, intorgsnd-o pe toste partile, timp de 3 minute sau pana cand s-a
rumenit. Se trsnsfera tigsia in cuptorul incins si se coace timp de 12-15
minute sau pana cand temperature la centru ruloului masurata cu un termometru
pentru bucatarie atinge temperature de 48-51 °C (pentru o carne medium-rare) .
5. Se transfera carne
ape un fund de bucatarie, se acopera lejer cu folie de aluminium si se lasa sa
se odhneasca timp de 5 minute. Se taie in 8 felii si se se distribuie in
farfurii. Se presara cu seminte de susan si se serveste alaturi de cartof dulce
copt in cuptor si fasole verde cu usturoi.
Sfaturi:
Sosul tamari poate fi inlocuit cu sos de
soia, insa aroma va fi mai putin intensa,.
No comments:
Post a Comment