Salsa fresca, cunoscuta si sub numele de Pico de gallo (creasta de cocos) sau salsa cruda, este o varietate de salsa folodita frecvent in bucataria Mexicana. In mod traditional se face din rosii tocate, ceapa si ardei iute (serrano, jalapnos sau habaneros), sare, suc de lamaie si coriandru. Se foloseste ca ingredient de baza pentru a umple tacos sau fajitas, sau ca alaturi de tocane sau supe mexicane, gatite molcom in cuptor sau la foc mic si cat se paote de usturate.
Preparare: 5 minute / Timp total: 5 minute / Numar de portii: 2
Ingrediente
4 rosii, curatate de seminte si
tocatein bucati de cca 1 cm
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
¼ de cana de frunze proaspete de coriandru
tocate
1 ardei iute rosu, tocat marunt
piper negru proaspat macinat
Preparare
1. Se amesteca intr-un castron toate
ingredientele. Se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat.
No comments:
Post a Comment