Se stie deja ca o farfurie care arata ca un curcubeu este una sanatoasa. Varza rosie contine polifenoli, care imbunatatesc functionarea neuronala si scad riscul aparitiei accidentului vascular cerebral si a bolii Alzheimer. Ba sunt unele zvonuri ca doar privitul la plante de culoare purpurie produce o stimulare neuronala care ne ajuta sa ne relaxam. Asa ca, inainte de a-i aprecia gustul, pierdeti cateva clipe pentru a va bucura de frumusetea acestei salate.
Preparare: 15 minute / Timp total: 15 minute / Numar de portii: 4
Nutritie:
Pe portie (1 cana) : 162 kcal; 2.7
g proteine; 14.5 g carbohydrati; 4 g fibtr alimentare; 8 g zahar; 11.4 g
grasimi; 1.4 g grasimi saturate; 343.4 mg sodiu; zahar aduaugat 1 g.
Ingrediente
1 lingura de otet te orez
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de miere
1 lingurita de chimion macinat
½ lingurita de sare
½ lingurits de piper macinat
2 ½ linguri de ulei de masline extravirgin
4 cani de varza rosie toccata
1 ½ cana de mocovi taiati julienne
½ cana de Frunze proaspete de coriandru
¼ cana de seminte de rodie
3 linguri de fulgi de migdale prsjiti
Preparare
1. See amesteca intr-un caston mare otetul de orez cu suc de lamiae, miere,
chimion, sare si piper. Se amesteca uleiul, incet, cate o lingurita, pana cand
tot uleiul s-a incorporate. Se adauga varza si morcovii si se amesteca cu
vinegreta. Se presara cu frunze de coriandru, seminte de rodie si fulgi prajiti de
migdale.
No comments:
Post a Comment