Thursday 18 February 2021

SOMON CU SOS TERIYAKI SI SALATA ASIATICA DE VARZA

 Teriyaki este un sos devenita traditional in bucateria Japoneza, folosit pentru marinarea carnii inainte de a o frige pe gratar. Consta dintr-un amestec de sos de soia, mirin sau vin de orez si zahar. Se spune ca a fost inventat de emigrantii japonezi in Hawaii care, in cautarea gustului de acasa, au amestecat sosul de soia cu ingrediente locale, cum ar fi sucul de ananas.


Preparare: 10 minute

Timp total: 10  minute

Numar de portii: 2 (un fileu de somon si 2 cani de salata)

 

Nutritie:

Pe portie (un fileu de somon si 2 cani de salata) :  Calories: 373 calories, Carbohydrates: 27 g, Protein: 26 g, Fat: 18 g, Saturated Fat: 3 g, Cholesterol: 62 mg, Sodium: 615 mg, Fiber: 4 g

 

Ingrediente

 

 3 linguri de sos teriyaki

 2 fileuri de somon , cu piele (circa 130 g fiecare, si groase cam de 3 cm.)

 2 1/2 cani de amestec de varza alba, varza rosie si mococ, taiate julien;

1 cana de mazare verde snow peas, taiata pe diaginala in fisiis

 1/2 cana de ridichi rosii, feliate subtire

 2 linguri de gem de portocale

 1 lingura de ulei de seminte de susan

 

Preparare

1. Se preincalzeste broilerul ( arzatorul din partea de sus a cuptorului) sau se pregateste gratarul cu carbuni. Se stropesc fileurile de somon cu sos teriayaki,  pe partea fara piele .Se lasa sa se marineze, cat timp se prepara salata.

2. Se amesteca varza cu mazeare si ridivhi. Se amesteca intr-un castrnas restul de 1 1/2 lingui de sos teriyaki cu gemul de portocale si ulei de susan. Se adauga peste amestecul de varza si se amesteca bine.

3. Se frige somonul sub broiler (sau pe gratar) la 10-12 cm distanta de sursa de caldura, cu partea cu piele spre sursa de caldura, la foc mediu, timp 6 – 10 minute, pana cand centrul fileurilor devine opac iar crnea incepe sa se desfaca in lamele cent este testate cu o furculita.

4. Se imparte salata de varza in farfurii si se aseaza alaturi filurile de somon.


No comments:

Post a Comment