Teriyaki este un sos devenita traditional in bucateria Japoneza, folosit pentru marinarea carnii inainte de a o frige pe gratar. Consta dintr-un amestec de sos de soia, mirin sau vin de orez si zahar. Se spune ca a fost inventat de emigrantii japonezi in Hawaii care, in cautarea gustului de acasa, au amestecat sosul de soia cu ingrediente locale, cum ar fi sucul de ananas.
Preparare: 10 minute
Timp total: 10 minute
Numar de portii: 2 (un fileu de somon si 2 cani de salata)
Nutritie:
Pe portie (un fileu de somon si 2
cani de salata) : Calories: 373
calories, Carbohydrates: 27 g, Protein: 26 g, Fat: 18 g, Saturated Fat: 3 g,
Cholesterol: 62 mg, Sodium: 615 mg, Fiber: 4 g
Ingrediente
3 linguri de sos teriyaki
2 fileuri de somon , cu piele (circa 130 g fiecare, si groase
cam de 3 cm.)
2 1/2 cani de amestec de varza alba, varza rosie si mococ, taiate julien;
1 cana
de mazare verde snow peas, taiata pe diaginala in fisiis
1/2 cana de ridichi rosii, feliate
subtire
2 linguri de gem de portocale
1 lingura de ulei de
seminte de susan
Preparare
1. Se
preincalzeste broilerul ( arzatorul din partea de sus a cuptorului) sau se
pregateste gratarul cu carbuni. Se stropesc fileurile de somon cu sos
teriayaki, pe partea fara piele .Se lasa
sa se marineze, cat timp se prepara salata.
2. Se amesteca
varza cu mazeare si ridivhi. Se amesteca intr-un castrnas restul de 1 1/2 lingui
de sos teriyaki cu gemul de portocale si ulei de susan. Se adauga peste
amestecul de varza si se amesteca bine.
3. Se frige somonul sub broiler (sau
pe gratar) la 10-12 cm distanta de sursa de caldura, cu partea cu piele spre
sursa de caldura, la foc mediu, timp 6 – 10 minute, pana cand centrul
fileurilor devine opac iar crnea incepe sa se desfaca in lamele cent este testate
cu o furculita.
4. Se imparte salata
de varza in farfurii si se aseaza alaturi filurile de somon.
No comments:
Post a Comment