Saturday 20 February 2021

VARZA ROSIE COAPTA, CU UNT SI SEMINTE DE CHIMEN

 Coacerea scoate in evidenta gustul dulceag al verzei, iar untul turnat deasupra ii confera distinctie.



Preparare: 10 minute / Timp total: 45  minute / Numar de portii: 6

 

Nutritie:

Pe portie (1 Cabbage Wedge Per Serving) :  65 kcal.; 1 g proteine; c5.3 g carbohidrati; 1.5 g fipre alimentare; 2.7 g zahar; 4.9 g grasimi;3 g grasimi saturate; 12.7 mg colesterol; 174.1 mg potasiu.; 213 mg sodiu. 


Ingrediente:

 

 ½ capatana de varza rosie de marime medie, taiat in 6 felii.

 ½ lingurita de sare

 ¼ lingurita de piper negru macinat

 2 ½ linguri de unt fara sare, inmuiat

 ½ lingurita coaja rasa de lamaie

¼ limgurita seminte de chimen, prajite

 

Preparare

1. Se incinge cuptorul la  218° C. Se tapeteaza o tava cuptorului cu hartie pentru copt si se stropeste cu spray de ulei.

2. Se aseaza varza pet ava pregatita, intr-un singur strat. Se presara cu sre si piper. Se coace in cuptor, intorcandu-se odata, pana cand  varza s-a inmuiat si incepe sa se rumenrasca (cca 35 – 40 minute). 

3. Intre timp se amesteca untul cu coaja de lamiae si semintele de chimen.. Se serveste varza stropita cu untul aromatizat. 


No comments:

Post a Comment