Sunday 21 February 2021

SALATA DE PIEPT DE PUI CU NOODLE SI SOS SATAY

Sosul satay vine din Indonezia, si in mod traditional are ca ingredient de baza o pasta facuta din alune coapte in cuptor sau pe jar la care se pot adauga cantitati diferite de la o zona la alta de lapte de cocos, sos de soia, tamarind, galangal, usturoi, coriandu, si multe altele. Se consuma alaturi de preparate de carne, in special cele fripte la gratar.

 


Preparare: 10 minute / Timp total: 15  minute / Numar de portii: 1 as a main


Nutritie:

Pe portie :  474 kcal (1984kJ),38 g proteine, 14.9 g grasimi (2.9 g grasimi saturate), 41 g carbohidrati, 9 g fibre alimentare, 554 mg sodiu

Ingrediente

 125g fileuri din piept de pui, fara piele si curatate de grasine.

 Spray cu ulei de masline

 80g noodle din faina de grau

 ½ castravete mic (cca 100 g), taiat fasii subtiri (cu mandolina, sau cu un curatitor de cartofi)

 1 morcov mic, taiat in fasii subtiri.

 ¼ cana muguri de fasole

 ¼ cana Frunze de coriandru

Sos Satay

3 lingurite de unt de arahide

suvul de la ½ de lamaie

2 lingurite de sos dulce de chili

1 lingurita sos de soia


Preparare

1. Se incinge o tigaie grill. Se ung fileurile de pui cu ulei de masline pe ambele parti. Se aseaza fileurile de piept de pui pe tigia grill incinsa, si imediat se reduce focul la mediu. Se gatesc cate 4 minute pe fiecare parte, apui se transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu.

2. Pentru sosul satay, se pun intr-o craticioara untul de arahide, sucul de lamiae, sosul de chilli si sosul de soia. Se gateste la foc mediu, amestecand continuu, pana cand toate ingredientele s-au combinat si se obtine o textura catifelata.

3. Intre timp se gatesc noodles conform indicattlor producatorului (sau se pun intr-o coala cu apa clocotita si se gatesc timp de 2 minute.  Se scrg si se pun intr-un bol pentru servit..

4. Se amesteca fasiile de castravete cu morcov, muguri de fasole si frunze de coriandruCombine cucumber, carrot, sprouts and coriander, si se adauga in molul cu paste. Se taie fileurile de pui pe diagonala in felii de cca 1 cm grosim si se aranjeaza deasupra amestecului de paste din bol. Se toarna deasupra sosul Satay si se sereste imediat.

Sfaturi:

Pieptul de pui se poate inlocui cu carne de vita, gatita timp de 1 ½ - 2 minute pe fiecare parte, iar mugurii de fasole cu ardei gras rosu, taiat Julien.


No comments:

Post a Comment