Sosul satay vine din Indonezia, si in mod traditional are ca ingredient de baza o pasta facuta din alune coapte in cuptor sau pe jar la care se pot adauga cantitati diferite de la o zona la alta de lapte de cocos, sos de soia, tamarind, galangal, usturoi, coriandu, si multe altele. Se consuma alaturi de preparate de carne, in special cele fripte la gratar.
Preparare: 10 minute / Timp total: 15 minute / Numar de portii: 1 as a main
Nutritie:
Pe portie : 474 kcal (1984kJ),38
g proteine, 14.9 g grasimi (2.9 g grasimi saturate), 41 g carbohidrati, 9 g
fibre alimentare, 554 mg sodiu
Ingrediente
125g fileuri din piept de pui, fara
piele si curatate de grasine.
Spray cu ulei de masline
80g noodle din faina de grau
½ castravete mic (cca 100 g), taiat
fasii subtiri (cu mandolina, sau cu un curatitor de cartofi)
1 morcov mic, taiat in fasii subtiri.
¼ cana muguri de fasole
¼ cana Frunze de coriandru
Sos Satay
3 lingurite
de unt de arahide
suvul
de la ½ de lamaie
2 lingurite
de sos dulce de chili
1
lingurita sos de soia
Preparare
1. Se incinge o
tigaie grill. Se ung fileurile de pui cu ulei de masline pe ambele
parti. Se aseaza fileurile de piept de pui pe tigia grill incinsa, si imediat
se reduce focul la mediu. Se gatesc cate 4 minute pe fiecare
parte, apui se transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de
aluminiu.
2. Pentru sosul
satay, se pun intr-o craticioara untul de arahide, sucul de lamiae, sosul de
chilli si sosul de soia. Se gateste la foc mediu, amestecand continuu, pana
cand toate ingredientele s-au combinat si se obtine o textura catifelata.
3. Intre timp se gatesc noodles
conform indicattlor producatorului (sau se pun intr-o coala cu apa clocotita si
se gatesc timp de 2 minute. Se scrg si se
pun intr-un bol pentru servit..
4. Se amesteca
fasiile de castravete cu morcov, muguri de fasole si frunze de coriandruCombine
cucumber, carrot, sprouts and coriander, si se adauga in molul cu paste. Se
taie fileurile de pui pe diagonala in felii de cca 1 cm grosim si se aranjeaza
deasupra amestecului de paste din bol. Se toarna deasupra sosul Satay si se
sereste imediat.
No comments:
Post a Comment