Saturday 3 October 2020

BULGOGI – CARNE DE VITA TOCATA, IN STIL COREAN

 In reteta de fata este vorba de un preparat de inspiratie Coreana, potrivita pentru o cina simpla, care este gata in mai putin de 30 minute. Pe scurt, se rumeneste in tigaie carnea de vita si se serveste pe foi de salata, alaturi de un sos usor picant cu arome asiatice.



Preparare: 15 minute / Timp total: 30 minute / Numar de portii: 4

Ingrediente

·          1 castravete, taiat in jumatate pe lungime, si feliat subtire.

·          1⁄4 cana otet de orez

·          1 lingurita de miere de albine

·          1/4 lingurita de sare

·          1⁄4 cana de maioneza

·          2 linguri de sos Sriracha

·          3 linguri de sos de soya

·          2 linguri zahar brun

·          4 catei de usturoi, pisati

·          1 lingura de ulei de susan

·          700 g carne de vita toccata, 85% grasime

·         1 ardei iute jalapeno, fara seminte, tocat marunt

·         250 g Frunze prospete de salata verde, pentru servit.

·         orez basmatic fiert, sau taitei de orez, pentru servit


Preparare

1. Se amestecas intr-un castron otetul de orez cu miere si sare, pana se dissolva. Se adauga feliile de castravete, si se lasa sa se marineze. Intr-un alt bol, se amesteca maioneza cu sosul sriracha. Intr-un al treilea bol se amesteca sosul de soya cu zahar, usturoisi ulei de Susan.

2. Se incinge o tigaie mare (cca 30 cm in diametru), antiaderenta si se gateste carnea toccata, la foc mare timp de 8 – 10 minute, pana cand suscul de carne s-a evaporate complet, iar carnea incepe sa se prajeasca in propria grasime. Se adauga amestecul de sos de soya, si se gateste inca 2 minute, sau pana cand lichidul s-a evaporate.

3. Se pune carnea fierbinte pe frunze de salata, se aseaza deasupra felii de castravete si se stropeste cu amestecul de maioneza s isos sriracha. Se serveste alaturi de orez basmatic fiert, sau taitei de orez.


No comments:

Post a Comment