Budinca de paine
(Bread Pudding)
se gateste de peste 1000 de ani. Isi are originele in bucatariile
englezesti iar scopul a fost de a folosi painea uscata adunata in gospodarie.
Preparare: 15 minute / Timp total: 60 minute / Numar de portii: 4
Nutritie:
Pe portie : 141 calorii; 1 g
grasimi; 1 g grasimi saturate; 6 g proteine 2 g carbohidrati; 0 mg colesterol;
5 g fibre alimentare; 177 mg sodiu.
Ingrediente
·
4 felii de paine integrala
·
1 dovleac (cca 700 g)
·
2 linguri de zahar
brun
·
4 oua
·
4 linguri inlocuitor de zahar (indulcitor Sly – cu sorbitol)
·
2 lingurita extract de vanilie
·
1 lingurita de scortisoara
·
2 linguri stafide
·
Frisca pentru
servit (optional)
Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 230 °C. Se
taie dovleacul in jumatati, pe lungime si se curate de samburi. Se unge cu ulei
de masline si se presara cu cate o lingura de zahar brun. Se introduce in
cuptor si se coace cca 20 minute, sau pana cand s-a inmuiat foarte bine.
2. Intre timp se prajeste painea intr-un
toaster si se taie in cuburi cu latura de cca. 2 cm. Se ung cu
ulei de masline 4 forme ceramice pentru budinca. Se reduce temperature cuptorului la 190 °C.
3. Se scoate pulpa de dovleac intr-un castron. Se
adauga oule, zaharul, vanilia si scortisoara si se amesteca cu un mixer de mana
timp de 1 minut, sau pana cand se obtine o compozitie omocene. Se
incorporeaza cubuletele de paine si stafidele. Se distribuie amestecul de paine
si dovleac in cele 4 forme ceramice.
4. Se introduc in cuptor si se gatesc cca 30 minute. Se servesc calde, decorate optional cu frisca.
No comments:
Post a Comment