Thursday 29 October 2020

BUDINCA DE PAINE CU DOVLEAC


 Budinca de paine (Bread Pudding) se gateste de peste 1000 de ani. Isi are originele in bucatariile englezesti iar scopul a fost de a folosi painea uscata adunata in gospodarie.


Preparare: 15 minute / Timp total: 60 minute / Numar de portii: 4


Nutritie:

Pe portie :  141 calorii; 1 g grasimi; 1 g grasimi saturate; 6 g proteine 2 g carbohidrati; 0 mg colesterol; 5 g fibre alimentare; 177 mg sodiu.

 

Ingrediente

 

·       4 felii de paine integrala

·       1 dovleac (cca 700 g)

·      2 linguri de zahar brun

·       4 oua

·       4 linguri inlocuitor de zahar (indulcitor Sly – cu sorbitol)

·       2 lingurita extract de vanilie

·       1 lingurita de scortisoara

·      2 linguri stafide

·      Frisca pentru servit (optional)

 

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 230 °C. Se taie dovleacul in jumatati, pe lungime si se curate de samburi. Se unge cu ulei de masline si se presara cu cate o lingura de zahar brun. Se introduce in cuptor si se coace cca 20 minute, sau pana cand s-a inmuiat foarte bine.

2. Intre timp se prajeste painea intr-un toaster si se taie in cuburi cu latura de cca. 2 cm. Se ung cu ulei de masline 4 forme ceramice pentru budinca.  Se reduce temperature cuptorului la 190 °C.

3. Se scoate pulpa de dovleac intr-un castron. Se adauga oule, zaharul, vanilia si scortisoara si se amesteca cu un mixer de mana timp de 1 minut, sau pana cand se obtine o compozitie omocene. Se incorporeaza cubuletele de paine si stafidele. Se distribuie amestecul de paine si dovleac in cele 4 forme ceramice.

4.  Se introduc in cuptor si se gatesc cca 30 minute. Se servesc calde, decorate optional cu frisca.


No comments:

Post a Comment