Tuesday, 20 October 2020

PIEPT DE PUI CU LAMAIE SI IERBURI AROMATE

Un preparat usor de gatit, perfect pentru o cina gustoasa la mijloc de saptamana.


Preparare: 15 minute / Timp total: 5 minute + 2 ore marinare / Numar de portii: 6


Nutritie 

Pe portie :  1200kJ (297 kcal), 29 g proteine, 11 g grasimi (2 g grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 5 g fibre, 266 mg sodiu.


Ingrediente 

·       6 piepti de pui fara piele

·       2 linguri ulei de masline 

·       ½ lingura otet balsamic 

·       140 g Frunze de rucola

·       25 g Parmesan

·       2 lamai desfacute in segmente

·       2 catei de usturoi

·       3 crengute de rosmarin, frunzele tocate marunt

·       6 frunze de salvie, tocate fin

·       coaja rasa de la 1 lamaie

·       sucul de la ½ de lamaie

·       3 linguri de ulei de masline


Preparare

1. Se aseaza fiecare piept de bui intre doua folii de plastic sau foi de hartie de copt si se bat cu un ciocan plat pentru carne (sau in lipsa cu fundul unui ibric mai greu) pana ajunc la o grosime de o jumatate de centimetru. Se transfera pe o farfurie.

2. Pentru a prepara marinada, se zdrobeste usturoiul intr-un mojar, impreuna cu ½ lingurita de sare grunjoasa. Se amesteca cu frunzele tocate de rozmarin si salvie si se mojareaza pana se obtine o pasta omogena. Se adauga coaja rasa si sucul de lamiae. Se asezoneaza cu piper negru si se toarna peste bucatile de piept de pui. Se acopera si se lasa sa se marinize timp de doua ore, in frigider.

  3.  Intre timp se incinge gratarul. Dupa ce s-a format jarul, se aseaza pieptii de pui pe gratar si se frig timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se transfera pieptii de pui gatiti pe un fund de lemn si se lasa cateva minute sa se odihneasca.

 4.  Intre timp, se pune otetul balsamic si uleiul intr-un bol pentru salata. Se adauga frunzele de rucola, si se asezoeaza cu sare si piper.

5. Se distribuie pieptii de pui in farfurii individuale. Se serveste alaturi de salata de rucola si felii de lamiae.


No comments:

Post a Comment