Un preparat usor de gatit, perfect pentru o cina gustoasa la mijloc de saptamana.
Preparare: 15 minute / Timp total: 5 minute + 2 ore marinare / Numar de portii: 6
Nutritie
Pe portie : 1200kJ (297 kcal), 29 g proteine, 11 g grasimi (2 g grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 5 g fibre, 266 mg sodiu.
Ingrediente
·
6 piepti de pui fara
piele
· 2 linguri ulei de masline
· ½ lingura otet balsamic
· 140 g Frunze de rucola
·
25 g Parmesan
·
2 lamai desfacute in segmente
·
2 catei de usturoi
·
3 crengute de rosmarin, frunzele
tocate marunt
·
6 frunze de salvie, tocate fin
·
coaja rasa de la 1 lamaie
·
sucul de la ½ de lamaie
·
3 linguri de ulei de masline
Preparare
1. Se
aseaza fiecare piept de bui intre doua folii de plastic sau foi de hartie de
copt si se bat cu un ciocan plat pentru carne (sau in lipsa cu fundul unui ibric
mai greu) pana ajunc la o grosime de o jumatate de centimetru. Se transfera pe
o farfurie.
2. Pentru a prepara marinada, se zdrobeste usturoiul intr-un mojar, impreuna cu ½ lingurita de sare grunjoasa. Se amesteca cu frunzele tocate de rozmarin si salvie si se mojareaza pana se obtine o pasta omogena. Se adauga coaja rasa si sucul de lamiae. Se asezoneaza cu piper negru si se toarna peste bucatile de piept de pui. Se acopera si se lasa sa se marinize timp de doua ore, in frigider.
5. Se distribuie pieptii de pui in farfurii individuale. Se serveste alaturi de salata de rucola si felii de lamiae.
No comments:
Post a Comment