Acestea sunt doua preparate traditionale ale evreilor sefarzi din turcia.
Preparare: 35 minute / Timp total:1 ora 35 minute / Numar de portii: 6
Nutritie:
Pe portie : 206 calories; 1.8 g proteine; 8 g carbohi; 1.5 g fibre alimentare; 5.3 g zahar; 19.1 g grasimi; 2.7 g grasimi saturate; 263 UI vitamin A; 24.6 mg vitamina C; 33.5 mcg acid folic; 27.3 mg calciu; 0.6 mg fier; 24.6 mg magneziu; 355.6 mg potasiu; 312.7 mg sodiu..
Ingrediente
6 zucchini de marime medie
2 oua
¼ cana de pesmet fin din paine
½ cana branza “cottage cheese”
½ cana branza rasa mozzarella sau gruyere
½ cana branza parmesan
2 linguri de Frunze de marar proaspete, tocate
sare
piper
3 linguri de ulei de masline + extra pentru uns
formele
Cojile de la 6 zucchini (din reteta
precedenta)
8 linguri de ulei de masline
1 ceapa mare, taiata in sferturi si apui
feliata subtire
1 ½ lingurita de pasta de tomate, sau o
rosie bine coapta, data pe razatoare
1 cana de apa
2 linguri de zahar
¾ lingurita
de sare
½ lingurita
de piper macinat
2 linguri
de suc de lamaie
2 linguri
de frumze de marar proaspete, tocate + extra pentru servire
⅓ cana
de iaurt grecesc pentru servire.
segmente
de lamiae, pentru servire.
Preparare
Kabak
Kalavasucho
1. Preheat oven to 350 degrees. Peel zucchinis
lengthwise and grate the pulp. Placing small amounts of grated zucchini in your
hand, gradually squeeze out as much water as possible from squash before
placing it in a large bowl. Add eggs, matzah meal, mozzarella and cottage
cheeses, half the kasseri, dill, salt and pepper to taste. Mix ingredients well
and divide equally into two greased 8 inch pie pans or one greased 9x13 inch
oven-proof casserole dish. Sprinkle with remaining kasseri cheese. Drizzle oil
on top and bake for 40-45 minutes or until brown. (Smaller baking dishes will
require a few minutes longer, since the Kalavasucho will be thicker.)
1. Se incinge cuptorul la 175
°C. Se ung cu ulei de masline doua tavi rotunde de 20 cm, sau o tava
dreptunghiulara de 30 x 40 cm, adanci de 4-5 cm.
2. Se curata zucchini, astfel incat sa
se obtina “coji” groase de 8-10 mm si late de 3 – 4 cm. Se pun cojile deoparte,
iar miezul se rade. Se adauga peste razatura de zucchini cam ½ lingurita de
sare si se stoarce in mana, astfel incat sa se elimine cat se poate de mult suc
de zucchini.
3. Se adauga ouale battue, pesmetu,
branza mozzarella si cottage si jumatate din cantitatea de parmesan. Se
amesteca bine cu o furculita, se adauga frunzele de marar si se asezoneaza cu
sare si piper dupa gust.
4. Se rastoarna in tavile unse cu ulei,
se presara deasupra cu parmezanul ramas si se stropeste cu putin ulei de
masline. Se coc in cuptorul incins timp de 40-45 de minute, sau pana cand sa-u
rumenit la exterior si s-au patruns la interior.
Kashkaricas
5.
Intre timp, se taie cojile de zucchini puse deoparte pe latime, in
bucati de 2-3 cm.
6. Se incing la foc mediu, intr-o tigaie
mare, 2 linguri de ulei de masline. Se adauga ceapa si se gateste timp de 7 – 9
minute, amaestecand din candin cand, sau pana cand devine foarte moale. Se
adauga pasta de tomate (sau rasatura de rosii) si se gateste timo de 30
secunde, amestecand contibuu. Se adauga cojile de zucchini, restul de 6 linguri
de ulei de masline, apa, zaahr, sare si piper. Se da in clocot la goc mare,
dupa care se reduce temperatura, se acopera, si se lasa sa fiarba la foc mic
timp de 20-25 de minute, sau pana cand zucchini a devenit foarte moale.
7. Sa adauga frunzele de marar. Se serveste cu iaurt grecesc. Optional se poate decora cu frunze proaspete de marar presarate deasupra.
Sfaturi
Poate fi preparat in avans si
pastrat in frigider pana la 2 zile..
No comments:
Post a Comment