Monday 12 October 2020

PULPA DE BERBECUT LA CUPTOR, UMPLUTA CU CARTOFI

 Este o reteta  cu arome specifice sarbatorilor pascale, simplu de pregatit. Avem nevoie de o pulpă frumoasă de berbecut tanar, rozmarin si cimbru uscat, o lamaie, ulei de măsline, sare grunjoasă de mare, doi cartofi, o mana de frunze de spanac si finalul este un rasfat.


Preparare: 15 minute / Timp total: 2 ore / Numar de portii: 10 - 12

 

Ingrediente 

·       o pulpa de berbecut dezosata, (cca 1.5 kg)

·       1 mana de Frunze de spanac

·       2 cartofi, taiati in cunulete de cca 1.5 cm

·       Sare si piper

·       2 lingurite de rosmarin uscat

·       2 lingurite de cimbru uscst

·       2 lingurite de coaja rasa de lamaie

·       Ulei de masline

 

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se pun cubuletele de cartof la fiert, in apa clocotita si se fierb cca 2-3 minute, sau pana incep sa se inmoaie. Se aseaza carnea pe un fund de bucatarie cu partea dinspre os deasupra. Se asezoneaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra un strat de frunze de spanac peste care se aseza cubuletele de cartof prefierte.

2. Se ruleaza carnea si se fixeaza cu sfoara alimentara. Se presara deasupra cu rosmarin, cimbru si coaja de lamiae rasa. Se unge apoi cu ulei de masline.

3.  Se aseaza in tava de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca 1 ora, sau pana cand s-a rumenit. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute acoperita lejer cu fole de aluminiu. Se feliaza si se servest calda.

 

No comments:

Post a Comment