Este o reteta cu arome specifice sarbatorilor pascale, simplu de pregatit. Avem nevoie de o pulpă frumoasă de berbecut tanar, rozmarin si cimbru uscat, o lamaie, ulei de măsline, sare grunjoasă de mare, doi cartofi, o mana de frunze de spanac si finalul este un rasfat.
Preparare: 15 minute / Timp total: 2 ore / Numar de portii: 10 - 12
Ingrediente
·
o
pulpa de berbecut dezosata, (cca 1.5 kg)
·
1 mana
de Frunze de spanac
·
2 cartofi, taiati in cunulete de cca
1.5 cm
·
Sare si piper
·
2 lingurite de rosmarin
uscat
·
2 lingurite
de cimbru uscst
·
2 lingurite
de coaja rasa de lamaie
·
Ulei de masline
Preparare
1.
Se incinge cuptorul la 200°C. Se pun cubuletele de cartof la fiert, in apa
clocotita si se fierb cca 2-3 minute, sau pana incep sa se inmoaie. Se aseaza
carnea pe un fund de bucatarie cu partea dinspre os deasupra. Se asezoneaza cu
sare si piper. Se aseaza deasupra un strat de frunze de spanac peste care se
aseza cubuletele de cartof prefierte.
2.
Se ruleaza carnea si se fixeaza cu sfoara alimentara. Se presara deasupra cu
rosmarin, cimbru si coaja de lamiae rasa. Se unge apoi cu ulei de masline.
3. Se
aseaza in tava de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca 1 ora, sau
pana cand s-a rumenit. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de
15 minute acoperita lejer cu fole de aluminiu. Se feliaza si se servest calda.
No comments:
Post a Comment