Friday 9 October 2020

ARIPIOARE DE PUI IN STIL CAJUN

 Acest preparat este potrivit pentru a fi gatit in avans si servit la o iesire la iarba verde. Se incalzeste pe gratar intr-o tava din folie de aluminiu. Si nu uitat sa luati multe servetele!


Preparare: 15 minute / Timp total: 35 minute / Numar de portii: 8


Nutritie:

Pe portie (2 aripioare) :  182 kilocalorii; 13 g proteine; 13 g carbohidrati; 9 g grasimi ( 2 g grasimi saturate saturate); 78 mg colesterol; 1IU Vitamina A 1 mg  Vitamina C; 1 mcg acid folic; 1 mg Calcu; 1 mg fier; 1 mg magneziu; 1 mg potasiu; 184 mg sodiu; 1 mg tiamina.

Ingrediente:

  16 aripioare mari de pui (doar segmental superior – de langa piept) – cca 900 g (pot fi inlocuite cu ciocanele de pui)

  1 lingura de ulei de masline

  2 linguri de amastec de condiment Cajun (daca nu gasiti, vezi “Sfaturi”)

  1 ½ cana ketchup 

  ¼ cana suc de lamaie

  ¼ cana miere de albine

  1 lingurita de pudra de mustar 

Preparare:

·      1. Se incinge cuptorul la 230 °C. Se tapeteaza o tava adanca, de 30 x 40 cm cu fole de aluminiu.

·      2. Se pune carnea de pui in tava preparata si se unge cu ulei de masline. Se presara cu 5 lingurite de amestec de condimente Cajun. Se amesteca bine cu mainile pentru a se acoperi cu condimente cat mai uniform. Se aranjeaza carnea condimentata in tava si se da la cuptor pentru 15 minute. Se intoarce carnea in tava si se gateste in continuare pentru inca 15-20 de minute sau pana cand s-a rumenit.

·      3.  Intre timp, se amesteca intr-o punga cu inchidere etansa restul de 1 lingurita de amestec de condimente Cajun cu ketchup, suc de lamaie, miere de albine si praf de mustar. Se transfera jumatate din mixture intr-un borcan cu capac etans, se acopera si se pune in frgider. Se poate pastra pana la 3 zile.

·      4.  Se adauga puiul gatit peste sosul ramas si se amesteca ca sa se acopere uniform. Se inchide punga si se pune in frigider pana a doa zi ca sa se amestece aromele. (Se poate pastra in frigider pana la 3 zile).

·      5. La momentu servirii, se incalzeste puiul si sosul la foc mic, acoperit pana se patrunde carnea de pui. Totodata se incalzeste si sosul pastrat in borcan. Se serveste puiul cu adaos de sos alaturi de o garniture de orez basmatic sau slata.

Sfaturi: 

Pentru a prepara Amestecul de condimente Cajun, se amesteca impreuna 1 lingura de boia de ardei, 1 ligurita de usturoi granulat, 1 lingurita de ceapa granulate, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita de cimbru uscat si ¼ lingurita praf de cayenne.


No comments:

Post a Comment