Friday 26 June 2020

TACOS DE PUI CU SOS DE LIME SI CORIANDRU


In aceasta reteta aroma vine de la coreandru din care preparam atat marinada cat si sosul.  Sursa: Diabetic Living Magazine, 2019





Preparare: 45 minute
Total :  1 ora 15 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie (2 Tacos (2 tortilla + ¾ cana pui + ½ cana spanac + 1 Lingura dressing + ½ cana salsa)): 385 calorii; 18 g grasimi; 3 g grasimi saturate; 78 mg colesterol; 323 mg sodiu. 438 mg potasiu; 23 g carbohidrati; 4 g fibre alimentare; 6 g zahar; 32 g proteine;

Ingrediente

·           1 cana Frunze de coriandru + ¼ cana frunze de coriandru tocate
·           ¼ cana ulei de masline
·           ½ lingurita coaja rasa de lime
·           3 linguri suc de lime
·           2 linguri suc de portocale
·           2 catei de usturoi, zdrobiti
·           ¼ + 1/8 lingurita sare
·           600 g fileuri din piept de pui
·           1 cana rosii taiate cubulete
·           1 cana capsuni taiate cubulete
·           1 lingura de ardei jalapeño, tocat foarte marunt
·           2 cani frunze de spanac tanar
·           8 tortillas cu diametrul de cca 150 cm (6 inch), incalzite
Preparare

1. Se proceseaza intr-un blender sau procesor alimentar 1 cana de frunze de coriandru (inclusiv tulpinile atatcat sund fragede), 2 linguri de suc de lime, sucul de portocale, usturoi, si ¼ lingurita de sare, pana se obtine o compozitie omogena. Se transfera jumatate din compozitie intr-un bol si se pune in frigider, pentru a-l folosi mai tarziu.

2. Restul de mixtura de coriandru se pune intr.-o punga de plastic cu fermoar. Se adauga fileurile de pui, se inchide punga si se roteste punga, asthel incat puiul sa se acopere cat mai bimne cu martinada. Se pune in frigider pentru 30 de minute – pana la 1 ora.

3. Intre timp se amesteca intr-u bol cubuletele de rosii si capsuni cu ardei iute, coaja rasa de lime, 1 lingura suc d lime, ¼ cana frunze tocate de coriandru si 1/8 lingurita de sare. Se amesteca bine si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.

4. Se incinge gratarul si se ung sarmele cu un servetel imbibat in ulei. Se scoate puiul din marinada (marinada ramasa se arunca, caci de acum probabil ca este plina de tot felul de bacterii). Se frige puiul pe gratar pana cand se rumeneste, cca 4-5 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute si se taie in fasii subtiri.

5. Pentru servire, se incalzesc tortillas pe gratar, si se pune peste fiecare tortillas ¼ cana de frunze de spanac si 1/3 cana de carne de pui. Se stropeste cu 1 ½ lingura din mixtura te coriandru pastrata in frigider si se adauga deasupra ¼ de cana de salsa.

No comments:

Post a Comment