In aceasta
reteta aroma vine de la coreandru din care preparam atat marinada cat si sosul.
Sursa:
Diabetic Living Magazine, 2019
Preparare: 45 minute
Total : 1 ora 15 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie (2
Tacos (2 tortilla + ¾ cana pui + ½ cana spanac + 1 Lingura dressing + ½ cana
salsa)): 385 calorii; 18 g grasimi; 3 g grasimi saturate; 78 mg colesterol; 323
mg sodiu. 438 mg potasiu; 23 g carbohidrati; 4 g fibre alimentare; 6 g zahar;
32 g proteine;
Ingrediente
·
1
cana Frunze de coriandru + ¼ cana frunze de coriandru tocate
·
¼
cana ulei de masline
·
½ lingurita coaja rasa de lime
·
3 linguri
suc de lime
·
2 linguri
suc de portocale
·
2 catei de usturoi, zdrobiti
·
¼ + 1/8 lingurita sare
·
600
g fileuri din piept de pui
·
1 cana
rosii taiate cubulete
·
1 cana
capsuni taiate cubulete
·
1 lingura
de ardei jalapeño, tocat foarte marunt
·
2 cani
frunze de spanac tanar
·
8 tortillas cu diametrul de cca 150 cm (6
inch), incalzite
Preparare
1. Se proceseaza intr-un blender sau
procesor alimentar 1 cana de frunze de coriandru (inclusiv tulpinile atatcat sund
fragede), 2 linguri de suc de lime, sucul de portocale, usturoi, si ¼ lingurita
de sare, pana se obtine o compozitie omogena. Se transfera jumatate din
compozitie intr-un bol si se pune in frigider, pentru a-l folosi mai tarziu.
2. Restul de mixtura de coriandru se pune intr.-o
punga de plastic cu fermoar. Se
adauga fileurile de pui, se inchide punga si se roteste punga, asthel incat
puiul sa se acopere cat mai bimne cu martinada. Se pune in frigider pentru 30
de minute – pana la 1 ora.
3. Intre timp se amesteca intr-u bol cubuletele de rosii si
capsuni cu ardei iute, coaja rasa de lime, 1 lingura suc d lime, ¼ cana frunze
tocate de coriandru si 1/8 lingurita de sare. Se amesteca bine si se pastreaza
in frigider pana in momentul servirii.
4. Se incinge gratarul si se ung sarmele cu un servetel
imbibat in ulei. Se scoate puiul din marinada (marinada ramasa se arunca, caci
de acum probabil ca este plina de tot felul de bacterii). Se frige puiul pe
gratar pana cand se rumeneste, cca 4-5 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se
odihneasca timp de 5 minute si se taie in fasii subtiri.
5. Pentru servire, se incalzesc tortillas pe gratar, si
se pune peste fiecare tortillas ¼ cana de frunze de spanac si 1/3 cana de carne
de pui. Se stropeste cu 1 ½ lingura din mixtura te coriandru pastrata in
frigider si se adauga deasupra ¼ de cana de salsa.
No comments:
Post a Comment