Sunday, 7 June 2020

SALATA DE PAPAYA SI BRANZA FETA

Un pic de exotism nu strica. Doar sa gasiti papaya cine coapta (sau « ready to eat »). Desi combinatia de fruct cu branza sarata poate parea ciudata, veti constata ca aceasta salata este incredibil de racoritoare si de gustoasa. Se potriveste cu peste fript la gratar, undeva unde, intr-o zi fierbinte de vara, se poate simti si briza sarata a marii.  Sursa: Diabetic Living, 2016



Preparare: 5 minute
Total :  25 minute
Numar de portii: 8
Nutritie
Pe portie (3/4 cana) 119 calorii; 5.7 g grasimi; 2 g grasimi saturate; 8 mg colesterol; 170 mg sodiu. 259 mg potasiu; 16.6 g carbohidrati; 2.5 g fibre; 12 g zahar; 2.3 g proteine; 1271 IU vitamina A; 67 mg vitamina C; 52 mcg acid folic; 84 mg calciu; 1 mg fier; 30 mg magneziu.
Ingrediente
·           2 linguri ulei de masline
·           2 linguri suc de lime
·           1 lingura de miere de albine
·           ¼ lingurita sare
·           ⅛ lingurita piper negru rasnit proaspat
·           6 cani de papaya, bine coapta, taiata in cuburi cu latura de cca 2 cm.
·            ½ cana Frunze de menta, rupte cu mana
·           ½ cana (60 g) branza feta sfaramata
·           ½ cana ceapa rosie, feliata subtire

Preparare

1. Se amestca intr-un castron pentru salata uleiul de masline cu suc de lime, miere sare si piper. Se adauga papaya si frunzele de manta. Se apesteca cu grija sa nu se sfarame fructele.

2. Se distribuie in farfurii si se presara cu bucatele de branza feta, ceapa rosie si piper.

No comments:

Post a Comment