Aroma data de coaja de lamaie in combinata cu cea de
paine prajita face ca aceasta reteta sa fie una deosebita. Usor de preparat si
extrem de rapida, ofera o cina sanatoasa si completa din punct de
vedere nutritional in mai putin de 10 minute. Se foloseste pui gata gatit de la
rotiserie si spaghetti vegetale din zucchini care au timp de gatire extrem de
scurt. Sursa:
Diabetic Living Magazine, 2019
Preparare: 10 minute
Total : 10 minute
Numar de portii: 1
Nutritie
Pe portie (2 cani): 350 calorii; 15.3 g grasimi; 3.8 g grasimi saturate; 66
mg colesterol; 712 mg sodiu. 517 mg potasiu; 26.9 g carbohidrati; 4.2 g fibre
alimenatre; 3 g zahr; 28.6 g proteine; 2108 IU vitamina A; 32 mg vitamina C; 44
mcg acid folice; 187 mg calciu; 3 mg fier; 91 mg magneziu
Ingrediente
·
2 lingurite ulei de
masline extra-virgin
·
1
cana de spaghete vegetale din zucchini
·
1 cana de spanac tanar
·
½ cana piept de pui
gatit la rotisor, desfacut in fasii
·
⅛ lingurita piper
macinat
·
½
cana spaghete integrale, gatite (cca 30 g spaghete negatite)
·
2 linguri de Parmesan
ras
·
1 lingurita coaja rasa
de lamaie
·
1 lingura suc de
lamiae proaspat stors
·
1 lingura de pesmet
din paine prajita.
Preparare
1. Se pun pastele la fiert in apa
clocotita cu sare. Se fierb pe foc mare, cca 7 minute, sau pana sunt gatite
aldente. Se scoate o jumatate de cana din apa in care au fiert, se clatesc in
apa rece pentru a stopa procesul de gatire si se se scurg.
2. Intre timp, se prajeste o felie de
paine pana se rumeneste bine se se marunteste intr-un robot de bucatarie pana
se obtine un pesmet cu granulatie medie.
3. Se taie zucchini sub forma de
spaghetti cu un dispozitiv pentru spagetti vegetale (spiralizer).
4. Se incinge
uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga zucchini; Se gateste
timp de 1 minut. Se adauga spanacul si fasiile de piept de pui. Se gateste
pentru inca 1 minut. Se asezoneaza cu sare si piper si se ia de pe foc.
Se adauga spaghetti, Parmesan, coaja rasa si sucul de lamaie. Se amesteca. Se adauga putina apa in care au fiert pastele, daca sunt prea uscate. Se
presara cu pesmet si se serveste.
No comments:
Post a Comment