Sunday, 21 June 2020

SPAGHETTI CU PIEPT DE PUI SI LAMAIE


Aroma data de coaja de lamaie in combinata cu cea de paine prajita face ca aceasta reteta sa fie una deosebita. Usor de preparat si extrem de rapida, ofera o cina sanatoasa si completa din punct de vedere nutritional in mai putin de 10 minute. Se foloseste pui gata gatit de la rotiserie si spaghetti vegetale din zucchini care au timp de gatire extrem de scurt.  Sursa: Diabetic Living Magazine, 2019




Preparare: 10 minute
Total :  10 minute
Numar de portii: 1
Nutritie
Pe portie (2 cani): 350 calorii; 15.3 g grasimi; 3.8 g grasimi saturate; 66 mg colesterol; 712 mg sodiu. 517 mg potasiu; 26.9 g carbohidrati; 4.2 g fibre alimenatre; 3 g zahr; 28.6 g proteine; 2108 IU vitamina A; 32 mg vitamina C; 44 mcg acid folice; 187 mg calciu; 3 mg fier; 91 mg magneziu
Ingrediente
·           2 lingurite ulei de masline extra-virgin
·           1 cana de spaghete vegetale din zucchini
·           1 cana de spanac tanar
·           ½ cana piept de pui gatit la rotisor, desfacut in fasii
·           ⅛ lingurita piper macinat
·           ½ cana spaghete integrale, gatite (cca 30 g spaghete negatite)
·           2 linguri de Parmesan ras
·           1 lingurita coaja rasa de lamaie
·           1 lingura suc de lamiae proaspat stors
·           1 lingura de pesmet din paine prajita.

Preparare

1. Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb pe foc mare, cca 7 minute, sau pana sunt gatite aldente. Se scoate o jumatate de cana din apa in care au fiert, se clatesc in apa rece pentru a stopa procesul de gatire si se se scurg.

2. Intre timp, se prajeste o felie de paine pana se rumeneste bine se se marunteste intr-un robot de bucatarie pana se obtine un pesmet cu granulatie medie.

3. Se taie zucchini sub forma de spaghetti cu un dispozitiv pentru spagetti vegetale (spiralizer).

4. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga zucchini; Se gateste timp de 1 minut. Se adauga spanacul si fasiile de piept de pui. Se gateste pentru inca 1 minut. Se asezoneaza cu sare si piper si se ia de pe foc. Se adauga spaghetti, Parmesan, coaja rasa si sucul de lamaie. Se amesteca. Se adauga putina apa in care au fiert pastele, daca sunt prea uscate. Se presara cu pesmet si se serveste.

No comments:

Post a Comment