Thursday, 2 July 2020

SUPA CREMA DE CASTRAVETI SI MARAR

Este o reteta perfecta pentru zilele calde de vara si, halal sa ne fie, nu ducem de loc lipsa de ele. Cred ca oricui ii vine greu sa dea drumul la aragaz cand afara sunt aproape 40 °C. Combinatia de iaurt cu castraveti si marar (sau menta) este una recunoscuta pentru imbinarea perfecta de gusturi si pentru efectul racoritor asupra organismului. Nu este de mirare ca diverse variante ale acestei combinatii se servesc in tari supuse „asaltului” caldurii: Grecia, Turcia, India, Iran, Irak, Liban, Siria etc. Source: EatingWell Magazine, June 2020



Preparare: 15 minute
Total :  15 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie (3/4 cana): 173 calorii; 13 g grasimi; 2.3 g grasimi saturate; 4 mg colesterol; 340 mg sodiu. 537 mg potassiu; 11.4 g carbohidrati; 4.1 g fibre alimentare; 6 g zahar; 4.9 g proteine; 221 IU vitamina A; 12 mg vitamin C; 64 mcg acid folic; 135 mg calciu; 1 mg fier; 38 mg magneziu;

Ingrediente

·           3 cani de castravete curatat de coaja si seminte, tocat
·           1 avocado copt, curatat de coaja si sambure
·           1 cana yaurt grecesg, degresat
·           ¼ cana marar proaspat, tocat
·           2 linguri suc de lamiae
·           ½ lingurita de sare
·           ¼ lingurita piper proaspat macinat, plus extra pentru servit
·           4 lingurite ukei de masline extra virgin
·           ridichi taiate julien, pentru ornat
Preparare

1. Se prroceseaza intr-un blender castravetele, impreuna cu avocado, iaurt, marar, suc de lamaie sare si piper, pana se obtine o textura cremoasa. Se raceste in frigider.

2. Se distribuie in bouri pentru sup se se orneaza cu cate o lingurita de ulei de masline extra virgin, piper si feliute de ridiche.

No comments:

Post a Comment