Combinatia dintre
gustul sarat provenit de la fistic si cel dulce dat de ciocolata alba alaturi
de continutul caloric redus, ar putea include aceste prajiturele in lista de
favorite pentru orice meniu de sarbatoare. Sau pentru oricand
aveti chef de ceva dulce. Sursa: Diabetic Living
India, 2017
Preparare:
30 minute
Total
: 1 ora si 20 minute
Numar de portii: 45
Nutritie
Pe portie : (un fursec) 105 kcal, 6 g grasimi (2 g grasimi saturate), 6 mg colesterol,
75 mg sodiu, 12 g carbohidrati (0 g fibre alimentare, 7 g zahar), 2 g proteine
Ingrediente
- ½ cana unt nesarat, inmuiat
- ½ cana zahar tos
- ½ cana zahar brun
- 1/4 cana ulei de rapita
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- 2 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani de faina
- 1 cana fistic prajit si sarat, tocat
- 1 cana (170 g) ciocolata alba, tocata grosier.
1. Se incinge cuptorul la 190°C. Se pune
untul intr-un castron si se bate cu un mixer, la fiteza medie, timp de 30
secunde. Se adauga zaharul alb si cel brun ulei, prsf de copt si sare. Se amesteca
cu mixerul electric timp de 2 minute. Se incorporeaza ouale si vanilia. Dupe ce
s-a obtinut o compozitie omogena, se aduga faina putin cate putin si, in timp
ce se amesteca compozitia. Se adauga ½ cana de fistic si 1/3 cana de bucatele
de ciocolata alba.
2. Se distribuie aluatul cu o lingura, pe
o tava tapetata cu hartie de copt, in forma de discuri de circa 5 cm, distantate unul
fata de celalalt. Se coc timp de 7 minut, sau pana cand incep sa se maroneasca
la margini.
3. Se topeste ciocolata ramasa la foc
mic (cel mai bine intr-un castron asezat pe un vas in care fierbe apa.) Se orneaza
fursecurile cu ciocolata topita si se presara cu restul de fistic.
No comments:
Post a Comment