Tuesday 2 June 2020

FURSECURI CU FISTIC SI CIOCOLATA ALBA


Combinatia dintre gustul sarat provenit de la fistic si cel dulce dat de ciocolata alba alaturi de continutul caloric redus, ar putea include aceste prajiturele in lista de favorite pentru orice meniu de sarbatoare. Sau pentru oricand aveti chef de ceva dulce. Sursa: Diabetic Living India, 2017




Preparare: 30 minute
Total :  1 ora si 20 minute
Numar de portii: 45




Nutritie
Pe portie : (un fursec) 105 kcal, 6 g grasimi (2 g grasimi saturate), 6 mg colesterol, 75 mg sodiu, 12 g carbohidrati (0 g fibre alimentare, 7 g zahar), 2 g proteine


Ingrediente
  •   ½ cana unt nesarat, inmuiat
  •   ½ cana zahar tos
  •   ½ cana zahar brun
  •   1/4 cana ulei de rapita
  •   1 lingurita praf de copt
  •   ½ lingurita sare
  •   2 oua
  •   1 lingurita extract de vanilie
  •   2 cani de faina
  •   1 cana fistic prajit si sarat, tocat
  •   1 cana (170 g) ciocolata alba, tocata grosier.

    Preparare
1. Se incinge cuptorul la 190°C. Se pune untul intr-un castron si se bate cu un mixer, la fiteza medie, timp de 30 secunde. Se adauga zaharul alb si cel brun ulei, prsf de copt si sare. Se amesteca cu mixerul electric timp de 2 minute. Se incorporeaza ouale si vanilia. Dupe ce s-a obtinut o compozitie omogena, se aduga faina putin cate putin si, in timp ce se amesteca compozitia. Se adauga ½ cana de fistic si 1/3 cana de bucatele de ciocolata alba.

2. Se distribuie aluatul cu o lingura, pe o tava tapetata cu hartie de copt, in forma de discuri de circa 5 cm, distantate unul fata de celalalt. Se coc timp de 7 minut, sau pana cand incep sa se maroneasca la margini.

3. Se topeste ciocolata ramasa la foc mic (cel mai bine intr-un castron asezat pe un vas in care fierbe apa.) Se orneaza fursecurile cu ciocolata topita si se presara cu restul de fistic.











No comments:

Post a Comment