Thursday 4 June 2020

HUMMUS & TABBOULEH


Cu doar cateva ingrediente incropim la repezeala o super gustare in care doua din preparatele pe care le indragesc isi unesc fortele pentru a da acestui humus o aroma mediteraneana.  Sursa: Diabetes Self-Management, 2017


Preparare: 10 minute
Total :  10 minute
Numar de portii: 6

Nutritie
Pe portie (6 linguri de mummus): 75 calorii; 9 g carbohidrati; 4 g proteine;  3g grasimi; 0 g grasimi saturate; 0 mg colesterol; 369 mg sodiu;  3 g fibre alimentare;

Ingrediente
  •   1 cutir (425 g) boabe de naut, clatite si scurse
  •   2 linguri de tahini
  •   2 linguri suc de lamaie
  •   1 catel de usturoi
  •   3/4 lingurita de sare
  •   1 rosie, curatata de seminte si tocata marunt
  •   2 cepe verzi, tocate fin
  •   2 linguri Frunze de patrunjel tocate
  •   Lipie libaneza sau biscuiti crackers (optional)
     
    Preparare
1. Se pune nautul impreuna cu tahini, suc de lamaie, usturoi si sare intr-un procesor alimentar sau blender si se proceseaza pana se obtine un amestec uniform si cremos.

2. Se amesteca intr-un castronel rosiile, ceapa verde, si patrunjelul.

3. Se desarta hummusul pe un platou si se aseaza desupra amestecul de rosii. Se serveste cu lipie libaneza.

Sfaturi.

Se poate inlocui lipia cu batoane de morcov si telina, fasii de ardei si felii de castravete.












No comments:

Post a Comment