Aceasta este o mancare light a carei aroma te
face se te simti in vacanta la mare.
Are tot ce-i trebuie pentru un preparat estival :
este usor de pregatit, este gustoasa, si sanatoasa. Sursa: Diabetic Living, 2017
Preparare: 20 minute
Total : 45 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pe portie 495 kcal, 39 g proteine, 17.4 g grasimi (3.9 g
grasimi saturate), 38 g carbohidrati, 13 g fibre alimentare, 557 mg sodiu sodium;
Ingrediente
- 300g cartof dulce portocali, curatat de coaja, tocat mare.
- 1 sfecla rosie, curatata de coaja si taiata in cuburi mari
- Spray de ulei de masline pentru gatit
- 1 stiulete de porumb pentru copt, curatat de panusi si matase
- 500g creveti cruzi, curatat de cochilie si intestine, cu codita pastrata intacta
- Piper nrgru proaspat rasnit
- 1 Lingura seminte de dovleac
- 35g (1 1/2 cana) frunze de rucola
- 100g branza ricotta light, sfaramata
- 1/2 avocado, taiat in felii
- 3 lingurite de otet balsamic
- 1 lingurita ulei de masline extra virginPreparare
1. Se incinge cuptorul la 210°C. Se
tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor. Se pun in tava bucatile de
cartof dulce si de sfecla, se stropesc cu spray de uley. Se inveleste porumbul
in folie de aluminiu si se adauga in tava. Se coc legumele in cuptor timp de
20-25 minute, sau pana s-au inmuiat (“al dente”). Se pun deoparte sa se
odivneasca timp de 10 minute. Se taie porumbul in bucati mari.
2. Intre timp se incinge o tigaie grill
la foc mediu spre mare. Se ung crevetii
cu spray de ulei si se condimenteaza cu piper. Se pun in tigaie si se gatesc indorcandu-i
din cand in cand, timp de 2-3 minute, sau pana cand sau patruns.
3. Se amesteca bucatile de cartof dulce
si sfecla cu porump, creveti, frunze de rucola si seminte de dovleac. Se
distribuie in farfurii. Se aseaza deasupra feliile de avocado si branza
ricotta. Se amesteca otetul balsamic cu ulei si piper si se toarna peste
salata.
Sfaturi.
Se poate inlocui cartoful dulce cu
dovleac, frunzele de rucola cu amestec de frunze pentru salata sau frunze de
spanac tanar si otetul balsami cu suc de lamaie.
No comments:
Post a Comment