Friday, 16 July 2021

LASAGNA FALSA CU TORELLINI SI SPANAC

 Am tăiat sosul alb, dar nu și gustul - este cel mai rapid mod de a prepara pastele!


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 1579 kcal, 20 g proteine, 9 g grasimi (5.1 g grasimi saturate), 52 g carbohidrati, 6 g fibre, 788 mg sodiu

Ingrediente

 2 zucchini mari, taiati pe lungime in in fasii subtiri (2 – 4 mm)

 Spray de ulei de masline pentru gatit

 250 g Tortellini cu ricotta si spanac

 50 g (2 cani) de spanac baby

 250 ml (1 cana) passata

 40 g (½ cana) mozzarella rasa

25 g (1 caba) Frunze de rucola, pentru servire.

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 200°C (cu ventilare fortata). Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se aseaza feliile de zucchini intrun singur strat. Se ung cu spray de ulei de masline. Se coc in cuptor timp 10-15 minute, sau pana cand feliile de zucchini s-au inmuiat. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca.

2. Intre timp, se fierb tortellini intr-o cratita de marime medie, in apa clocotita, confor instructiunilor de pe ambalaj sau pana sunt”al dente”. Se scurg si se clatesc in apa rece. Se pun deoparte.

3. Asezati tortellini, spanacul, pasata și dovlecei in straturi in doua tavi termoreziztente de 500 ml (2 cani) fiecare. Se presară cu brânză. Puneți vasele pe o tavă de cuptor. Coaceți timp de 10-15 minute sau până când brânza se topește și lasagna este încălzită uniform. Se servește cu frunze de rucola.


No comments:

Post a Comment