Wednesday 7 July 2021

QUICHE CO DOVLEAC SI SPANAC IN CRUSTA DE QUINOA

 O quiche e un soi de tartă sarata care poate conține carne, legume, brânză, legate de obicei cu ou bătut cu lapte ori smântână. O sa va arat o reteta pe care am modificat-o pe ici pe colea pentru a reduce aportul caloric.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 55 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 250 kcal, 18 g proteine, 10.2 g grasimi (4 g grasimi saturate), 20 g carbohidrati, 5 g fibre, 310  mg sodiu.

Ingrediente

 Spray de ulei de masline

 260 g (2 cani) quinoa gatita si racita (alba su tricolora)

 300 g dovleac, curatat de coaja si taiat in bucati

 ½ de ceapa rosie taiata radial

 100g spanac congelat, decongelat si stors pentru a indeparta excesul de umiditate

125 ml (½ cana) lapte low-fat

70 g branza feta, sfaramata

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 170°C (cu ventilatie). Se unge cu spray de ulei o forma pentru tarta cu diametrul de 20 cm. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt.

2. Se bate un ou intr-un caston. Se adauga quinoa si se amesteca pentru a se combina. Se intinde mixture in tava pentru tarta si se preseaza spre peretii formei cu spatele unei linguri.

3. Se aseaza bucatile de dovleac, si ceapa in tava si se stropesc cu spray de ulei. Se pune tava cu legume pe raftul de jos al cuptorului si forma pentru tarta pe raftul de deasupra. Se coc timp de 20 de minute, sau pana cand dovleacul si ceapa s-au inmuiat iar crusta sa rumenit. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca usor.

4. Se creste temperature cuptorului la 200°C (cu ventilatie). Se aseaza bucatile de dovleac, ceapa si spanacul in interiorul crustei.

5. Intre timp, se sparg cele 5 oua ramase intr-un castron. Se adauga laptele si se amesteca pana se combina. Se toarna amestecul de oua si lapte peste legume. Se presara cu branza feta.

6. Se da la cuptor si se gateste timp de 30-35 mimute, sau pana cand s-a stabilizat si s-a rumenit. Se taie in felii radiale si se serveste. 


No comments:

Post a Comment