O quiche e un soi de tartă sarata care poate conține carne, legume, brânză, legate de obicei cu ou bătut cu lapte ori smântână. O sa va arat o reteta pe care am modificat-o pe ici pe colea pentru a reduce aportul caloric.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 55 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 250
kcal, 18 g proteine, 10.2 g grasimi (4 g grasimi saturate), 20 g carbohidrati, 5
g fibre, 310 mg sodiu.
Ingrediente
Spray de ulei de masline
260 g (2 cani) quinoa gatita si
racita (alba su tricolora)
300 g dovleac,
curatat de coaja si taiat in bucati
½ de ceapa rosie taiata radial
100g spanac congelat, decongelat si stors pentru a indeparta excesul
de umiditate
125 ml
(½ cana) lapte low-fat
70 g branza
feta, sfaramata
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 170°C
(cu ventilatie). Se unge cu
spray de ulei o forma pentru tarta cu diametrul de 20 cm. Se tapeteaza o
tava de cuptor cu hartie de copt.
2. Se bate un ou intr-un caston.
Se adauga quinoa si se amesteca pentru a se combina. Se intinde mixture in tava pentru tarta si se preseaza
spre peretii formei cu spatele unei linguri.
3. Se aseaza bucatile de dovleac, si ceapa in tava si se stropesc cu spray
de ulei. Se pune tava cu legume pe raftul de jos al cuptorului si forma pentru
tarta pe raftul de deasupra. Se coc timp de 20 de minute,
sau pana cand dovleacul si ceapa s-au inmuiat iar crusta sa rumenit. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca
usor.
4. Se creste temperature cuptorului
la 200°C (cu ventilatie). Se aseaza
bucatile de dovleac, ceapa si spanacul in interiorul crustei.
5. Intre timp, se sparg cele 5 oua ramase intr-un castron. Se adauga laptele
si se amesteca pana se combina. Se toarna amestecul de oua si lapte
peste legume. Se presara cu branza feta.
6. Se da la cuptor si se gateste
timp de 30-35 mimute, sau pana cand s-a stabilizat si s-a rumenit. Se taie in
felii radiale si se serveste.
No comments:
Post a Comment