Saturday 17 July 2021

MUESLI TROPICAL CU QUINOA

 Pentru multe persoane a avea un mic dejun copios reprezinta o batalie pierduta din start. Acest lucru se intampla deoarece nu exista timp suficient si, adeseori trebuie sa se multumeasca cu o cana de cafea bauta in metrou in drum spre service sau sa astepte pana la pauza de pranz atunci cand pot avea in sfarsit timp suficient pentru a manca ceva mai consistent.

Pe de alta parte sunt cei care se multumesc sa manance un sandwich nu tocmai sanatos care, in timp, poate avea o serie de repercusiuni grave asupra sanatatii.

O varianta perfecta pentru micul dejun si totodata o varianta extrem de sanatoasa, este muesli. Acesta din urma este o combinatie de cereale, fructe uscate, seminte si nuci, reteta inventata in anul 1900 de catre medical elvetian Maximilian Bircher – Benner pentru pacientii sai din spital.

Preparare: 15 minutes + racire peste noapte / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 313 kcal, 12 g proteine, 10 g grasimi (3.6 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 8 g fibre, 84 mg sodiu

Ingrediente

 130 g (1 cana) de quinoa gatita si racita

 150 g (¾ caan) iaurt grecesc low-fat

 2 linguri de suc de mere fara zahar adaugat

 ½ lingurita de esenta de vanilie

 2 linguri de seminte de dovleac

 pulpa (zona centrala, suculenta, plina de seminte) de la 2 fructe ale pasiunii

1 kiwi, curatat de coaja si taiat in felii

1 piersica, taiata in felii

1 lingura de fulgi de nuca de cocos

2 lingurite de miere de albine

Instructiuni

1. Se pun intr-un castron de marime medie quinoa, iaurtul, sucul de mere, vanilia si semintele de dovleac. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se imparte in doua boluri si se tin in frigider peste noapte.

2. Se scot bolurile din frigider si se aseaza deasupra feliile de kiwi, piersica si pulpa de la fructele pasiunii. Se presara cu fulgi de nuca de cocos si cate o lingurita de miere de albine.


No comments:

Post a Comment