Pentru multe persoane a avea un mic dejun copios reprezinta o batalie pierduta din start. Acest lucru se intampla deoarece nu exista timp suficient si, adeseori trebuie sa se multumeasca cu o cana de cafea bauta in metrou in drum spre service sau sa astepte pana la pauza de pranz atunci cand pot avea in sfarsit timp suficient pentru a manca ceva mai consistent.
Pe de alta parte sunt cei care se multumesc sa manance un sandwich nu
tocmai sanatos care, in timp, poate avea o serie de repercusiuni grave asupra
sanatatii.
O varianta perfecta pentru micul dejun si
totodata o varianta extrem de sanatoasa, este muesli. Acesta din urma este o combinatie de cereale,
fructe uscate, seminte si nuci, reteta inventata in anul 1900 de catre medical
elvetian Maximilian Bircher – Benner pentru pacientii sai din spital.
Preparare: 15 minutes + racire peste noapte / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 313
kcal, 12 g proteine, 10 g grasimi (3.6 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 8
g fibre, 84 mg sodiu
Ingrediente
130 g (1 cana)
de quinoa gatita si racita
150 g (¾ caan)
iaurt grecesc low-fat
2 linguri de suc de mere fara zahar
adaugat
½ lingurita de esenta de vanilie
2 linguri de seminte de dovleac
pulpa (zona centrala, suculenta, plina de seminte) de la 2 fructe ale
pasiunii
1 kiwi, curatat de coaja si taiat in felii
1 piersica,
taiata in felii
1 lingura
de fulgi de nuca de cocos
2 lingurite
de miere de albine
Instructiuni
1. Se pun intr-un castron de
marime medie quinoa, iaurtul, sucul de mere, vanilia si semintele de dovleac.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se imparte in doua boluri si se tin in
frigider peste noapte.
2. Se scot bolurile din frigider
si se aseaza deasupra feliile de kiwi, piersica si pulpa de la fructele
pasiunii. Se presara cu fulgi de nuca de cocos si cate o lingurita de miere de
albine.
No comments:
Post a Comment