Sunday 4 July 2021

FLEICA LA GRATAR CU LIME SI BOIA DE ARDEI

 Am preparat o marinada uscata din mai multe feluri de boia de ardei, chimion, sahar brun si cimbru cu care am frecat o bucata de fleica. Am lasat-o la barinat 30 de minute cat sa se amestece aromele si am pus-o pe gratar. La sfarsit am mai finisat putin gustul cu catva stropi de suc de lime.


Preparare: 10 minutes + 30 minute marinare / Timp pentru gatit: 20 minute + 10 minute odihna / Portii: 6


Ingrediente

 1 lime, plus cateva felii pentru servire.

 ½ de lingura de boia de ardei

 ½ de lingura de boia de ardei afumata

 1 lingura de zahar brun

 2lingurite de frunzulite proaspete de cimbru

 1 lingura de chimion macinat

1 lingurita praf de ardei cayenne

Sare de mare si piper proaspat macinat

1 bucata de 700 – 900 g  fleica de vita

Ulei vegetal pentru uns gratarul


Instructiuni

1. Se rade coaja de la lime; se taie limeul in doa lumatati. Se combina coaja rasa de lime cu boiaua de ardei, zahar brun, cimbru chimion, praf de cayenne, ½ lingurita de sare si piper negru macinat proaspat. Se stoarc jumatatile de lime peste carne si se freaca cu bucatile de lime rase pentru a se intinde sucul de lime pe toata suprafata carnii. Se freaca apoi cu amestecul de condiment, pe ambele parti. Se lasa sa stea la barinat, la temperature camerei timp de 30 de minute.

2. Intre timp se incinge gratarul. Se unge cu ulei vegetal. Se aseaza carnea pe gratar si se gateste la temperature medie timp de 8 minute, sau pana pana cand s-a rumenit. Se intoarce si se continua sa se gateasca timp de 5-7 minute, sau pana cand un termometru infipt pe laterala panna in mijlocul bucatii de carne arata 54 – 60 °C, pentru o gatire medium-rare.

3. Se transfera pe un fund de lemn si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute. Se feliaza si se serveste alaturi de segmente de lime.


No comments:

Post a Comment