Thursday, 8 July 2021

PULPA DE VITEL IN CRUSTA DE SUMAC CU SALATA

Am modificat intrucatva reteta de snitel vienez pentru a reduce din numarul de calorii. In mod clasic, snitzelul vienez se prepara din carne de vitel, macra si fara pielite, acoperita cu o crusta de faina-ou-pemet, prajit in baie de ulei incins.

Am pastrat primele doua cerinte, dar am inlocuit prajirea cu coacerea in cuptor.


Preparare: 15 minute plus 15 minute racire in frigider / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 448 kcal, 52 g proteine, 13.5 g grasimi (3.6 g grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 8 g fibre, 313  mg sodiu

Ingrediente

 2 x 100 g pulpa de vitel

 2 linguri de faina integrala

 1 ou (cca 50 g)

 2 felii de paine integrala, facuta pesmet

 1 lingura de sumac macunat

coaja frasa de la  ½ lamaie

Spray de ulei de masline

segmente de lamiae, pentru servit.

 

Salata de morcov, avocado si coacaze

1 morcov mare, ras pe razatoarea mare

frunzele de la ½ legatura de coriandru

1 lingura de coacaze

¼ avocado, tocat

2 linguri de iaurt grecesc low-fat

1 lingura de suc de lamiae strors proaspat.

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 190°C (cu ventilare fortata). Se tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Se aseaza bucatile de carne intre doua folii de plastic si se bat cu un ciocan pentru carne plat pana s-a subtial la 0.4 – 0.5 cm. Se pune faina pe o farfurie. Se bate oul si se pune intr-o farfurie adanca, langa cea cu faina. Se amesteca pesmetul cu sumac si coaja de lamiae si se aseaza pe o alta farfurie. Se acopera bucatile de carne cu faina, apoi cu ou iar la urma cu amestecul de pesmet si condiment. Se racesc in frigider timp de 15 minute.

2. Intre timp se amesteca morcovul ras cu avocado si coacaze. Se amesteca intr-un bol iartul cu suc de lamaie.

3. Se scoate carnea din frigider si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se stropeste cu spray de ulei. Se coace timp de 8-10 minute, sau pana cand carnea este patrunsa. Se distribuie salata in doua farfurii. Se stropeste cu dressingul de iaurt si se aseaza aluturi paneurile de vitel. Se decoreaza cu segmente de lamaie si se serveste.


No comments:

Post a Comment