Wednesday 14 July 2021

SALATA DE VARA

 Frumusețea acestei salate consta in simplitatea sa, iar această rețetă pune in valoare fiecare ingredient pentru a obține un efect răcoros, crocant si super-satios. Avem nevoie de salată crocantă, roșii dulci, bacon și un dressing de brânză.


Timp total: 30 minutes / Portii: 4

Ingrediente

 120 g branza cu mucegai albastru Danish, Ile de France, Gorgonzola), sfaramata (cca ¾ de cana)

 1/4 cana de smantana

 3 limguri de maioneza (eu o prefer pe cea produsa de Hellmann)

 1/3 cana de lape batut

 1 lingura de suc de lamiae proaspat stors

 2 linguri de chives proaspat, tocat si ceva in plus pentru ornat

Sare de mare si piper proaspat macinat

150 g bacon (6 - 7 felii) taiat pe lungime in fasii de cca 1 cm latime

1 cana (230 g) de rosii cherry coapte

1 salata isberg, spalata si curatata de frunzele exterioare.

Instructiuni

1. Se amesteca intr-un cistron smantana cu maioneeza, lapte batut si suc de lamiae. Se incorporeaza ½ cana de branza si chivesul si se asezoneaza cu sare si piper. Se acopera si se pune in frigider pentru 30 minute pentru a lasa aromele sa se amestece.

2. Se prajeste baconul tinmp de 8 minute, intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana grasimea s-a topi tiar baconul a devenit crocant. Se scoate baconul cu o lingura cu gauri si se lasa sa se scurga de grasime la foc mic. Grasimea din tigaie se strange intr-un borcan pentru a fi utilizata cu alta ocazie.

3. Se taie rossiile cherry in jumatati. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa stea 5 minute. Se taie capatana de salata in patru. Se plaseaza cata o bucata de salata pe cate o farfurie intinsa. Se stropeste cu dressing si se presara deasupra cu bacon , jumatati de rosii cherry, ¼ cana de branza sfaramata si chives tocat.


No comments:

Post a Comment