Frumusețea acestei salate consta in simplitatea sa, iar această rețetă pune in valoare fiecare ingredient pentru a obține un efect răcoros, crocant si super-satios. Avem nevoie de salată crocantă, roșii dulci, bacon și un dressing de brânză.
Timp total: 30 minutes / Portii: 4
Ingrediente
120 g branza
cu mucegai albastru Danish, Ile de France, Gorgonzola), sfaramata (cca ¾ de
cana)
1/4 cana de
smantana
3 limguri de
maioneza (eu o prefer pe cea produsa de Hellmann)
1/3 cana de lape batut
1 lingura de suc de lamiae proaspat stors
2 linguri de chives proaspat, tocat si ceva in
plus pentru ornat
Sare de mare si piper proaspat macinat
150 g bacon (6 - 7 felii) taiat pe lungime
in fasii de cca 1 cm latime
1 cana
(230 g) de rosii cherry coapte
1 salata isberg, spalata si curatata de
frunzele exterioare.
Instructiuni
1. Se amesteca intr-un cistron smantana
cu maioneeza, lapte batut si suc de lamiae. Se incorporeaza ½ cana de branza si chivesul si se asezoneaza cu sare si
piper. Se acopera si se pune in frigider pentru 30 minute pentru a lasa aromele
sa se amestece.
2. Se prajeste baconul tinmp de
8 minute, intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana
grasimea s-a topi tiar baconul a devenit crocant. Se scoate baconul cu o lingura cu gauri si se lasa
sa se scurga de grasime la foc mic. Grasimea din tigaie se strange intr-un
borcan pentru a fi utilizata cu alta ocazie.
3. Se taie rossiile cherry in jumatati. Se asezoneaza cu sare si piper si
se lasa sa stea 5 minute. Se taie capatana de salata in patru. Se
plaseaza cata o bucata de salata pe cate o farfurie intinsa. Se stropeste cu dressing si se presara deasupra cu
bacon , jumatati de rosii cherry, ¼ cana de branza sfaramata si chives tocat.
No comments:
Post a Comment