Saturday 1 August 2020

SALATA DE ZUCCHINI SI PRUNE USCATE


O reteta preluata de la Chef Corinne Trang in care rafinamentul bucatariei franceze se impleteste cu aromele specifice Asiei. Sursa: Diabetis Self-Management, July-August 2016





Preparare: 5 minute plus 15 minute racier si 3 ore congelare

Total :  5 minute

Numar de portii: 8


Ingrediente 

·           1 lingura de sos de soya light

·           ½ lingurita sos de ardei iute Sriracha

·           2 linguri de otet de orez

·           1 lingura de ulei din samburi de strugure

·           1 lingurita olei de susan, dark

·           1 lingurita ghimbir, proaspat ras

·           4 zucchini de marime medie, taiati julien

·           8 prune uscate, fara samburi, foliate foarte subtire 

 

Preparare

 1. Se amesteca intr-un bol sosul de soya, Sriracha, otetul de orez, uleiul de struguri si cel de Susan si ghimbitul.

 2. Se pun intr-o salatiera zucchini si prunele. Se adauga dressingul si se amesteca sa se combine.


Sfaturi.

1. Incercati sa inlocuiti prunele (sau sa le combinati cu) caise uscate, curmale, smochine, etc.)


No comments:

Post a Comment