Aceasta aste un
fel de “negreasa” de casa, doar ce ceva mai light.
Source: Taste of Home
Preparare: 20 minute / Durata totala: 50 minute / Numar de portii: 18
Nutritie
Pe portie: (1 bucata) 285 calorii, 12 g grasimi (3g grasimi saturate), 21 mg colesterol, 159 mg sodiu, 43 g carbohidratei (27 g zahar, 2g fibre), 4g proteine;
Ingrediente
·
½ kg mere (2- 3 mere), curatate de coaja
si cotor, taiate in sferturi.
·
1 fasie coaja de lamaie (taiata cu un
curatitor de cartofi)
·
1-1/2 lingurita suc de lamiae
·
2 linguri de zahar (optional)
·
1/8 lingurita praf de
scortisoara
·
4 linguri de apa
· 1/8 lingurita de sare
Pentru prajitura
·
·
1-3/4 cani de zahar
·
1/2 cana
ulei vegetal
·
2 oua mari, la temperatura camerei
·
2/3 cani sos de mere, fara zahar,
preparat in avans
·
1 lingurita extract de
vanilie
·
2-1/2 cani de faina
·
1/2 cani cacao
·
1 lingurita praf de
copt
·
1/2 lingurita de sare
·
1/2 cana
de lapte batut sau iaurt
·
2 cani
de zucchini, ras
·
1 cana
chipsuri de ciocolata
·
1/2 cup nuci pecan prajite
uscat, tocate
Preparare
2. Se preincalzeste cuptorul la 175°C. Se unge cu ulei o tava pentru copt cu dimensiunile de app. 33 x 23 cm.
3. Se bate zaharul cu uleiul
la viteza medie, timp de 1 minut. Se adauga ouale, sosul de mere si vanilia si se continua
sa se amestece timp de inca un minut. In alt vas, se amesteca faina cu cacao, praf
de copt si sare. Se adauga treptat amestecul de faina in compozitia de zahar si
ou, alternand cu lapele batut, amestecand continuu pentru a se omogeniza. La
sfarsit se incorporeaza zucchini.
4. Se transfera comozitia in tava
de copt. Se coace in cuptor timp de 20 minute. Se presara cu chipsuri de
ciocolata si nuci pecan. Se reintroduce in cuptor si se continua sa se gateasca
timp de 10-15 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in preparat iese
afara curate. Se sicote din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de
sarma. Se taie in 18 portii si se serveste.
No comments:
Post a Comment