Tuesday 25 August 2020

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ZUCCHI

 

Aceasta aste un fel de “negreasa” de casa, doar ce ceva mai light.

Source: Taste of Home

Preparare: 20 minute / Durata totala: 50 minute / Numar de portii: 18

 

Nutritie

Pe portie: (1 bucata) 285 calorii, 12 g grasimi (3g grasimi saturate), 21 mg colesterol, 159 mg sodiu, 43 g carbohidratei (27 g zahar, 2g fibre), 4g proteine;

Ingrediente

 Pentru sosul de mere (iese cam doua cani):

·       ½ kg mere (2- 3 mere), curatate de coaja si cotor, taiate in sferturi.

·       1 fasie coaja de lamaie (taiata cu un curatitor de cartofi)

·       1-1/2 lingurita suc de lamiae

·       2 linguri de zahar (optional)

·       1/8 lingurita praf de scortisoara

·       4 linguri de apa

·       1/8 lingurita de sare


Pentru prajitura

·       

·       1-3/4 cani de zahar

·      1/2 cana ulei vegetal

·       2 oua mari, la temperatura camerei

·       2/3 cani sos de mere, fara zahar, preparat in avans

·       1 lingurita extract de vanilie

·       2-1/2 cani de faina

·       1/2 cani cacao

·       1 lingurita praf de copt

·       1/2 lingurita de sare

·       1/2 cana de lapte batut sau iaurt

·       2 cani de zucchini, ras

·       1 cana chipsuri de ciocolata

·       1/2 cup nuci pecan prajite uscat, tocate

 

Preparare

 1. Se pregateste in avans sosul de mere: Se fierb merele curatate impreuna cu coaja de lamiae, scortisoara, zaharul (optional) si sare in 4 linguri (60 ml) apa, la foc mic, timp de 15-20 minute, pana cand merele s-au inmuiat. Se ia de pe foc, se scoate coaja de lamaie si se paseaza merele pentru a se obtine un piureu omogen. Daca piureul este prea gros, se poate subtia cu apa. Se rezerva 2/3 de cana pentru prajtura iar restul se poate pastra in frigider, sau congela pentru cel putin un an. Se poate consuma ca sos pentru cotlete de porc, sau amestecat cu branza dulce la o gustare sau mic dejun, sau alaturi de inghetata de vanilie.

 2. Se preincalzeste cuptorul la 175°C. Se unge cu ulei o tava pentru copt cu dimensiunile de app. 33 x 23 cm.  

3. Se bate zaharul cu uleiul la viteza medie, timp de 1 minut. Se adauga ouale, sosul de mere si vanilia si se continua sa se amestece timp de inca un minut. In alt vas, se amesteca faina cu cacao, praf de copt si sare. Se adauga treptat amestecul de faina in compozitia de zahar si ou, alternand cu lapele batut, amestecand continuu pentru a se omogeniza. La sfarsit se incorporeaza zucchini.

4. Se transfera comozitia in tava de copt. Se coace in cuptor timp de 20 minute. Se presara cu chipsuri de ciocolata si nuci pecan. Se reintroduce in cuptor si se continua sa se gateasca timp de 10-15 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in preparat iese afara curate. Se sicote din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de sarma. Se taie in 18 portii si se serveste.


No comments:

Post a Comment