Reteta aceasta este versiunea vegetariana a renumitului Chilli con Carne, din care am eliminat carnea si 110 kcal pe portie. Sursa: Diabetic Living - Australia, January / February 2020
Preparare: 20 minute / Total : 35 minute / Numar de portii: 6
Nutritie
Pe portie : 1170kJ (280
kcal), 13 g protein, 7g grasimi (1 g grasimi saturate), 36 g carbohidrati, 12 g
fibre alimentare, 129 mg sodiu sodium
Ingrediente
·
1 ligura de seminte de chimion
·
1
lingura de seminte de coriandru pisate.
·
2 lingurite
(sau dupa gust) de fulgi de ardei iute, pisati
·
2 linguri
de boia de ardei dulce
·
4 catei de usturoi, feliati
·
400g
rosii decojite (din conserva), tocate
·
1 cub de concentrate de supa de legume
·
2 linguri
de pasta de tomate
·
3 ardei
grasi, tocati marunt
·
1 legatura de coriandru, frunzele si tulpinile
separate si tocate
·
2 x 420g cutii de fasole neagra (conserva),
nescurse
·
250g orez brun, gatit conform instructiunilor de
pe ambalaj, pentru dervit
Pentru salata de
avocado:
·
1 avocado mic, tocat
·
60g
amestc de Frunze pentru salata
·
1 ceapa rosie mica, taiata in jumatate si apoi
feliata subtire
·
250g rosii cherry, taiate in jumatate
Preparare
1. Se incinge intr-o tigaie mare, la foc mediu si se pun
semintele de chimion, coriandrul pisat si fulgii de ardei iute. Se prajesc
uscat, la foc mediu, pana cand incep sa se dezvolte aromele. Se adauga
usturoiul si se continu sa se gateasca pana cand usturoiul incepe sa se
rumeneasca. Se adauga pasta de tomate si se gateste timp de 1 minut, amestecand
continuu ca sa nu se arda.
No comments:
Post a Comment