Friday 7 August 2020

CHILLI DE FASOLE NEAGRA CU SALATA DE AVOCADO

 Reteta aceasta este versiunea vegetariana a renumitului Chilli con Carne, din care am eliminat carnea si 110 kcal pe portie. Sursa: Diabetic Living  - Australia, January / February 2020


Preparare: 20 minute  /  Total :  35 minute  /  Numar de portii: 6

Nutritie

Pe portie : 1170kJ (280 kcal), 13 g protein, 7g grasimi (1 g grasimi saturate), 36 g carbohidrati, 12 g fibre alimentare, 129 mg sodiu sodium

Ingrediente

 

·           1 ligura de seminte de chimion

·           1 lingura de seminte de coriandru pisate.

·           2 lingurite (sau dupa gust) de fulgi de ardei iute, pisati

·           2 linguri de boia de ardei dulce

·           4 catei de usturoi, feliati

·           400g rosii decojite (din conserva), tocate

·           1 cub de concentrate de supa de legume

·           2 linguri de pasta de tomate

·           3 ardei grasi, tocati marunt

·           1 legatura de coriandru, frunzele si tulpinile separate si tocate

·           2 x 420g cutii de fasole neagra (conserva), nescurse

·           250g orez brun, gatit conform instructiunilor de pe ambalaj, pentru dervit

Pentru salata de avocado:

·           1 avocado mic, tocat

·           60g amestc de Frunze pentru salata

·           1 ceapa rosie mica, taiata in jumatate si apoi feliata subtire

·           250g rosii cherry, taiate in jumatate

 

Preparare

 

1. Se incinge intr-o tigaie mare, la foc mediu si se pun semintele de chimion, coriandrul pisat si fulgii de ardei iute. Se prajesc uscat, la foc mediu, pana cand incep sa se dezvolte aromele. Se adauga usturoiul si se continu sa se gateasca pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca. Se adauga pasta de tomate si se gateste timp de 1 minut, amestecand continuu ca sa nu se arda.

 2. Se adauga rosiile tocate, cubul de supa concentrata dizolvat intr-o cana de apa fierbinte, ardeiul tocat si tulpinile de coriandru tocate. Se acopera si se gatesc la foc mic timp de 15 minute. Se adauga fasolea neagra si se amesteca pentru a se incorpora. Se gateste in continuare pentru inca 10 minute, sau pana cand toate legumele s-au inmuiat.

 3. Intre timp se amesteca ingredientele pentru salata.

 4. Se pastreaza deoparte cateva frunze de coriandru pentru ornat, iar restul se amesteca in tigaia cu chilli. Se imparte chilli in farfurii, se presara deasupra frunze de coriandru si se serveste alaturi de salata de avocado.

No comments:

Post a Comment