Monday 10 August 2020

SALATA APERITIV CU FUSILLI

 

Pastele fusilli au fost inventate in sudul Italiei, unde erau produse prin infasurarea spaghetelor proaspete in jurul unor betisoare subtiri si lase apoi sa se usuce. Se obtin astfel niste paste in forma de spirala, care “aduna” in sosul in jurul lor mult mai eficient. Si cum in italiana acele betisoare se numeau “fuso”, produsul s-a numit “fusilli”.

Cu timpul au aparut mai multe sortimente : unele lungi (fusilli lunghi), sau altele mai groase (fusilloni).

Reteta care urmeaza este foarte de usor de pregatit si extrem de satioasa. Sursa: Taste of Home – Game Day Potluck, 2017


Preparare: 15 minute

Total :  15 minute + 4 ore racire (sau peste noapte)

Numar de portii: 4

Nutritie

Pe portie : (3/4 cup) 214 kcal, 15 g grasimi (4 g grasimi saturate), 19 mg colesterol, 514 mg sodiu, 13g carbohidrati (4g zahar, 1g fibre alimentare), 7g proteine.

Ingrediente

     ·           80 g paste fusilli

·           1/2 rosiie mare, guratate de seminte, tocata

·          1/4 ceapa mare, tocata

·          1/2 ardei gras verde, tocat

·           70 g boabe de naut, scurse si clatite.

·           40 g salam uscat (de Sibiu, Danez, sau asemanator) feliat subtire si taiat julien

·           40 kg carnati uscati afumati, taiati rondele subtiri

·           20 g branza Provolone

·           4-5 masline negre fara sambure, taite in jumatati

 

DRESSING:

·           1-1/2 linguri otet din vin rosu

·           2 lingurite de zahar

·           1/2 linguruta de oregano uscat

·           2 lingurite de sare

·           2 fileuri de ansoa

·           1/4 lingurita piper negru rasnit proaspat

·           3 linguri ulei de masline extra virgin


Preparare

 1. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece pentru a stopa procesul de gatire. Se amesteca intr-un castron pastele cu restul ingredientelor.

 2. Pentru dressing, se pun intr-o cana otetul impreuna cu zahar, oregano, sare si piper si ansoa. Si se proceseaza cu un blender de mana. Se adauga treptat uleiul in fir subtire si se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Se toarna peste amestecul de paste si se amesteca. Se acopera vasul, se pune in frigider si se raceste timp de 4 ore sau peste noapte.

No comments:

Post a Comment