Pastele fusilli au fost inventate in sudul
Italiei, unde erau produse prin infasurarea spaghetelor proaspete in jurul unor
betisoare subtiri si lase apoi sa se usuce. Se obtin astfel niste paste in
forma de spirala, care “aduna” in sosul in jurul lor mult mai eficient. Si cum
in italiana acele betisoare se numeau “fuso”, produsul s-a numit “fusilli”.
Cu timpul au aparut mai multe sortimente :
unele lungi (fusilli lunghi), sau altele mai groase (fusilloni).
Reteta care urmeaza este foarte de usor de pregatit si extrem de satioasa. Sursa: Taste of Home – Game Day Potluck, 2017
Preparare: 15 minute
Total : 15 minute
+ 4 ore racire (sau peste noapte)
Numar
de portii: 4
Nutritie
Pe portie : (3/4 cup) 214
kcal, 15 g grasimi (4 g grasimi saturate), 19 mg colesterol, 514 mg sodiu, 13g
carbohidrati (4g zahar, 1g fibre alimentare), 7g proteine.
Ingrediente
· 80 g paste fusilli
· 1/2 rosiie mare, guratate de seminte, tocata
· 1/4 ceapa mare, tocata
· 1/2 ardei gras verde, tocat
·
70 g boabe de naut, scurse si clatite.
·
40 g salam uscat (de Sibiu, Danez, sau asemanator) feliat subtire si taiat julien
·
40 kg carnati uscati afumati, taiati rondele
subtiri
·
20 g branza Provolone
·
4-5 masline negre fara sambure, taite in jumatati
DRESSING:
·
1-1/2 linguri otet din vin rosu
· 2 lingurite de zahar
· 1/2 linguruta de oregano uscat
·
2 lingurite de sare
· 2 fileuri de ansoa
·
1/4 lingurita
piper negru rasnit proaspat
· 3 linguri ulei de masline extra virgin
Preparare
1. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece pentru a stopa procesul de gatire. Se amesteca intr-un castron pastele cu restul ingredientelor.
No comments:
Post a Comment