Wednesday 5 August 2020

“FRIES” DIN ZUCCHINI SI AVOCADO

Pentru mine, cartofii prajiti sunt una din bucuriile culinare care fac viata mai frumoasa.    Cum tot ce-i bun insa printre altele ingrasa, ar trebui pe cat posibil evitati. In reteta care urmeaza, am inlocuit cartofii cu zucchini si avocado, care au un continut de carbohidrati mult mai redus. Pentru ca ii gatim in cuptor, si nu in ulei incins, si continutul de grasimi (si in special cele saturate) este mult redus. Sursa: Better Homes & Gardens - Australia, February 2018


Preparare: 20 minute

Total :  35 minute

Numar de portii: 4

Ingrediente

 

·           Spray de ulei de masline

·           1 lingurita boabe de coriandru, pisate

·           1 lingurita seminte de chimion, pisate

·           1 lingurita boia de ardei dulce afumata

·           2 zucchini (necuratati de coaja), thiati in batoane de 6-7 cm lungime, groase de 5 mm.

·           1 jumatate (cca 80g) avocado, taiat in 4 segmente

·           25g fulgi de migdale, tocati marunt

·           1 lingura miez de nuca sau nuci pecan, tocate foarte marunt.

·           ½ cana (40g) Parmesan, ras fin

·           1 albus de ou

·           ¾ cana (200 g) iaurt grecesc low-fat

 

Preparare

 1. Se incinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilatie). Se tapeteaza doua tavi de copt cu hartie de copt, si se aseaza deasupra cate un gratar de sarma. Se ung gratarele cu spray de uley de masline.

 2. Se pun condimentele intr-o punga de polietilene cu inchidere etansa (zip-lock) si se adauga batoanele de zuckhini. Se agita pentru a se acoperi uniform cu condimente. Se desarta excesul de condimente pe o farfurie plata. Se acopera uniform feliile de avocado cu mixtura de condimente.

 3. Se amesteca intr-un bol nucile si parmesanul si se asezoneaza generos cu piper negru pisat proaspat. Intr-un alt bol se bate spuma albusul de ou in care s-a adaugat o lingura de apa.

 4. Se trece pe rand, cate o felie de avocado prin albusul de ou, dupa care se tavaleste prin amestecul de nuci si Parmesan. Se aseaza pe gratarele de sarma, avand grija as lasam un spatiu intre ele. Se procedeaza apoi in mod asemanator cu batoanele de zucchini. Se ung cu spray de ulei de masline si se introduc in cuptorul incins.

 5. Se coc 13 – 15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca pentru 5 minute. Se servesc cu iaurt.


No comments:

Post a Comment