“FRIES” DIN ZUCCHINI SI AVOCADO
Pentru mine, cartofii prajiti sunt una
din bucuriile culinare care fac viata mai frumoasa. Cum tot
ce-i bun insa printre altele ingrasa, ar trebui pe cat posibil evitati. In reteta
care urmeaza, am inlocuit cartofii cu zucchini si avocado, care au un
continut de carbohidrati mult mai redus. Pentru ca ii gatim in cuptor, si nu in
ulei incins, si continutul de grasimi (si in special cele saturate) este mult
redus. Sursa: Better Homes & Gardens - Australia, February 2018
Preparare: 20 minute
Total : 35 minute
Numar de portii: 4
Ingrediente
·
Spray de ulei de masline
·
1 lingurita boabe de coriandru, pisate
·
1 lingurita seminte de chimion, pisate
·
1 lingurita boia de ardei dulce afumata
·
2 zucchini (necuratati de coaja), thiati in
batoane de 6-7 cm lungime, groase de 5 mm.
·
1 jumatate (cca 80g) avocado, taiat in 4
segmente
·
25g fulgi de migdale, tocati marunt
·
1 lingura miez de nuca sau nuci pecan, tocate
foarte marunt.
·
½ cana (40g) Parmesan, ras fin
·
1 albus de ou
·
¾ cana (200 g) iaurt grecesc low-fat
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilatie). Se tapeteaza doua tavi de copt cu hartie de copt, si se aseaza deasupra cate un gratar de sarma. Se ung gratarele cu spray de uley de masline.
No comments:
Post a Comment