Monday 24 August 2020

SALATA CU NECTARINE SI BRANZA DE CAPRA

 Vara e pe sfarsite, si odata cu ea si fructele de padure si capsunile. Insa o noua generatie de fructe incepe sa umple rafturile supermarketurilor – pepenii si fructele cu sambure (piersici, nectarine, prune, caise). Source: Diabetes Self-Management, August, 2015

 

Preparare: 15 minute / Total :  0 minute / Numar de portii: 4

Nutritie

Pe portie : (cca 2 cani) 140 calorii, 11 g grasimi (2 g grasimi saturate), 3 g proteine, 11 g carbohidrati, 5 mg colesterol, 2 g fibre alimentare, 170 mg sodiu.

Ingrediente

Pentru dressing:

·           1/2 lingurita de sare

·           1 lingura de miere de albine

·           2 linguri de otet din vin alb

·           1/4 cana iaurt gregesc

·           1 lingura ulei de masline extravirgin.

·           1 lingurita de seminte de mac

Pentru salata:

·           1 pachet (cca 140 g) amestec de Frunze pentru salata (Spring Mix)

·           2 nectarine, taiate in felii subtiri

·           2 tulpini de telina, feliate

·           1/3 cana seminte de pin, prajite uscat

·           1/3 cana branza de capra sfaramata

 

Preparare

1. Se amesteca intr-un castronel toate ingredientele pentru dressing, pana cand se obtine un amestec cremos si omogen. Se pune in frigider, pana la momentul servirii.

2. Se pun intr-un bol toate ingredientele pentru salata, si se amesteca cu grija, pentru a nu se deteriora fructele.

3.  Se distribuie salata in farfurii indifiduale si se stropeste cu dressingul de iaurt si mac.


No comments:

Post a Comment