Sunday 16 August 2020

FELII DE VANATA CU MOZZARELLA SI PARMESAN

 Daca va ganditi sa faceti un gratar, atunci acest aperitiv se potriveste unei zile de sfarsit de vara, nu foarte torida. Sursa: Taste of Home Magazine.

Preparare: 25 minute / Timp total: 25 minute / Numer de portii: 4


Nutritie

 Pe portie: (2 felii de vanata): 449 calorii, 31g grasimi (18g grasimi saturate), 96mg colesterol, 634mg sodiu, 15g carbohidrati (10g zahar, 5g fibre alimentare), 26g proteine.


Ingrediente 

·       1 vanata mare (cca 1 kg).

·      1/2 lingurita sare

·       1 lingura de ulei de masline

·       1/2 lingurita de piper rasnit

·      500 g mozzarella proaspata, taiata in 16 felii subtiri (3-4 mm grosime).

·      1 rosie mare, taiata in 8 felii (5-6 mm grosime)

·      1/2 cana Parmesan ras

·      Frunze de busuioc, sau patrunjel pentru ornat

Preparare

 1. Se indeparteaza varful vinetei si partea cu codita si se feliaza transversal in 8 felii de circa 2-3 cm grosime. Se presara cu sare pe ambele fete si se lasa sa se scurga pe un fund asezat inclinat, timp de 5 minute.

2. Se usuca vinetele prin tamponare cu servete de hartie. Se gatesc pe gratar, la temperatura medie, timp de 4-6 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au inmuiat. Se iau de pe gratar si se aseasa pe un platou.

3. Se aseaza deasupra feliilor de vinete cate doua felii de mozzarella, o felie de rosie si se presara cu parmesan ras. Se pun din nou pe gratar si se gatesc timp de 1-2 minute, sau pana cand mozzarella incepe sa se topeasca. Se servesc calde, ornate cu frunze de busuioc.


No comments:

Post a Comment