Daca va ganditi sa faceti un gratar, atunci acest aperitiv se potriveste unei zile de sfarsit de vara, nu foarte torida. Sursa: Taste of Home Magazine.
Preparare: 25 minute / Timp total: 25 minute / Numer de portii: 4
Nutritie
Ingrediente
· 1 vanata mare (cca 1 kg).
· 1/2 lingurita sare
· 1 lingura de ulei de masline
· 1/2 lingurita de piper rasnit
· 500 g mozzarella proaspata, taiata in 16 felii subtiri (3-4 mm grosime).
· 1 rosie mare, taiata in 8 felii (5-6 mm grosime)
· 1/2 cana Parmesan ras
· Frunze de busuioc, sau patrunjel pentru ornat
Preparare
1. Se indeparteaza varful vinetei si partea cu codita si se feliaza transversal in 8 felii de circa 2-3 cm grosime. Se presara cu sare pe ambele fete si se lasa sa se scurga pe un fund asezat inclinat, timp de 5 minute.
2. Se usuca vinetele
prin tamponare cu servete de hartie. Se gatesc pe gratar, la temperatura medie,
timp de 4-6 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au inmuiat. Se iau de pe
gratar si se aseasa pe un platou.
3. Se aseaza
deasupra feliilor de vinete cate doua felii de mozzarella, o felie de rosie si
se presara cu parmesan ras. Se pun din nou pe gratar si se gatesc timp de 1-2
minute, sau pana cand mozzarella incepe sa se topeasca. Se servesc calde,
ornate cu frunze de busuioc.
No comments:
Post a Comment