Subiectul taifasului de azi este tot pastele. De data aceasta revenim la penne, despre care am mai vorbit cand am gatit Penne cu rosii si usturoi Azi am sa spun doar ca desi ele provin din Ligoria, cel mai cunoscut preparat vine din Roma, si anume Penne Arrabiata. Arrabiata s-ar traduce ca “suparat” si asta din cauza ca pentru sos se folosesc fulgi de ardei iute.
In reteta care urmeaza folosesc penne din faina integrala si o varianta de sos Arrabiata home-made. Sursa: Super Food Ideas - August, 2019
Preparare: 15 minute
Total : 35 minute
Numar
de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 2777 kJ (664
kcal); 35.2 g grasimi; 13.7 g grasimi saturate; 47.6 g protein; 51.5 g carbohitrati;
5.7g fibre alimentare; 115mg colesterol; 658mg sodium
·
250
g peste Penne din faina integrala
· 1_ 1/2 Lingura ulei de masline.
· 1 piept de pui (cca 500g), fara os si fara piele
· 1 ceapa galbena, toccata marunt
·
2 catei de usturoi, zdrobiti
·
2 lingurite
de faina
·
1/3 cana de supa de pui
·
200 ml light smantana lichida pentru gatit
·
½ cup pulpa de rosii, tocate
·
1/4 lingurita fulgi de ardei usturat (sau dupa
gust)
·
1/4 cana pesto de busuioc
·
60g frunxe de rucola
·
1/3 cana parmesan ras.
Preparare
1. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe
ambalaj, in apa sarata, in clocote mari. Se scoate si se pune deoparte ¼ cana
din apa in care au fiert pastele, se scurg si se clatesc cu apa rece pentru a
stopa procesul de gatire.
No comments:
Post a Comment