Tuesday 11 August 2020

PENNE ARRABIATA CU PIEPT DE PUI SI RUCOLA

Subiectul taifasului de azi este tot pastele. De data aceasta revenim la penne, despre care am mai vorbit cand am gatit Penne cu rosii si usturoi  Azi am sa spun doar ca desi ele provin din Ligoria, cel mai cunoscut preparat vine din Roma, si anume Penne Arrabiata. Arrabiata s-ar traduce ca “suparat” si asta din cauza ca pentru sos se folosesc fulgi de ardei iute.

In reteta care urmeaza folosesc penne din faina integrala si o varianta de sos Arrabiata home-made. Sursa: Super Food Ideas - August, 2019


Preparare: 15 minute

Total :  35 minute

Numar de portii: 4

Nutritie

Pe portie : 2777 kJ (664 kcal); 35.2 g grasimi; 13.7 g grasimi saturate; 47.6 g protein; 51.5 g carbohitrati; 5.7g fibre alimentare; 115mg colesterol; 658mg sodium

 Ingrediente 

·           250 g peste Penne din faina integrala

·           1_ 1/2 Lingura ulei de masline. 

·           1 piept de pui (cca 500g), fara os si fara piele 

·           1 ceapa galbena, toccata marunt

·           2 catei de usturoi, zdrobiti

·           2 lingurite de faina

·           1/3 cana de supa de pui

·           200 ml light smantana lichida pentru gatit

·           ½ cup pulpa de rosii, tocate

·           1/4 lingurita fulgi de ardei usturat (sau dupa gust)

·           1/4 cana pesto de busuioc

·           60g frunxe de rucola

·           1/3 cana parmesan ras.

 

Preparare 

1. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, in clocote mari. Se scoate si se pune deoparte ¼ cana din apa in care au fiert pastele, se scurg si se clatesc cu apa rece pentru a stopa procesul de gatire.

 2. Intre timp se incing in tigaie, la foc mediu, 2 lingurite de ulei. Se adauga pieptul de pui si se gateste cam 5 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a rument la suprafata si s-a patruns in interior (temperatura masurata la interior sa fie peste 74 °C). Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. (Pentru o varianta mai light se poate gati puiul in cuptor).

 3. Intre timp, se incinge in aceeasi tigaie, la foc mediu, restul de ulei. Se adauga ceapa, usturoiul si fulgii de ardei iute. Se gatesc timp de 2 minute, sau pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga faina si se gateste in continuare amestecand continuu pentru a se forma o pasta omogena. Se adauga supa si se amesteca cu pasta de faina, pana incepe as fiarba. Se reduce focul minimum si se lasa as fiarba in clocote mici timp de 2 – 3 minute, pana incepe sa se ingroase. Se ia tigaia de pe foc si adauga rosiile, pesto,  rucola , pastele si ¼ cana din apa in care au fiert pastele. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se feliaza pieptii de pui. Se amesteca ¾ din cantitatea de carne cu pastele. Se distribuie in farfurii individuala se se aseaza deasupra feliile de piept de pui ramase. Se presara cu parmesan ras si se orneaza cu frunze proaspete de rucola si, optional, cu busuioc.

No comments:

Post a Comment