Si
cu toate astea, infruntarea provocarilor vietii de unul singur nu este la
indemana celor mai multi dintre noi. Exista numeroase studii care confirma ca un
grup de “suporteri” este de un real folos pentru “reconditionarea” si
mentinerea sanatatii (si nu numai). Daca de exemplu, ai nevoie sa lupti cu
vre-o forma de diabet, sau trebuie sa faci fata vre-unei alergii alimentare,
tensiune ridicata ori altor necazuri, avand sprijinul unui prieten, un regim
alimentar strict poate fi mult mai usor de urmat.
Daca
nu ai (inca) un grup in care sa gasesti sprijinul necesar:
•
Creaza-ti unul! Gaseste-ti un partener pentru pranz. Sfatuiti-va
si cautati impreuna cele mai bune optiuni culinare. Impartiti portiile prea
mari oferite de restaurant. Sau pregatiti si aduceti, cu randul, “pachetelul”
pentru a-l imparti.
•
A;atura-te unui grup deja format. In
afara de suportul psihologic, este o ocazie pentru a afla despre noi strategii alimentare.
•
Nu uita ca familia este cel dintai si cel mai apropiat prieten. Membrii
de familei nu numai ca te vor incuraja in tinerea oricarei diete alimentare de
care ai nevoie, dar iti si vor aproviziona camara cu cele trebuincioase si
chiar te vor ajuta la gatit.
• Si ori de cate ori ai ocazia, ofera sprijin
la randul tau.
Deci ...
Daca ai
un kilogram de burtă
curățată și dă-i dau un rost în viață. Invita prietenii, sau bucura-ti familia
cu o tocană de burtă în stil unguresc. No, ni:
Am pus
într-o tigaie doi morcovi mărunțiți, o ceapă care a pățit același lucru, o
jumătate de țelină și un fir zdravăn de praz. Le-am prăfuit cu puțină sare și
le-am lăsat să se înmoaie pe foc mic.
Am pus burta la fiert în apă cu sare, boabe de piper și foi de dafin. După jumătate de ceas am strecurat-o.
Am pus burta (de vită, nu v-am spus până acum) peste legume, am amestecat și am acoperit cu zeamă în care a fiert aceasta. Am pus un capac deasupra și am lăsat tigaia pe foc mic o jumătate de ceas.
Am adăugat o jumătate de kilogram de pulpă de roșii.
Am mai pus trei linguri de boia și un păhăruț de vin alb, am mai lăsat pe foc zece minute apoi am lăsat-o să se răcorească.
E gata când îi pui frunzele de mentă deasupra.
No comments:
Post a Comment