Monday 24 April 2023

RAPID, USOR, DELICIOS : FILEU DIN PIEPT DE CURCAN CU SOS DE FRUCTE DESHIDRATATE

 Sunt zile în care ajungem acasă după ora noua seara. Sunt zile în care programul nostru este plin de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu. Și să fim sinceri: sunt zile în care pur și simplu nu avem chef să gătim. Aceasta este uma din rețetele pentru astfel de zile, când cina trebuie să ajungă pe masă cât mai repede posibil. Cu putine ingrediente, pregătire minimă și timp de gătire relativ scurt, acesasta rețeta vă ajută să pineti pe masa o cina decenta in mai putin de 30 de minute.

 


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 4

 

Nutritie

PE PORTIE: 251 kcal, 30 g proteine, 5 g grasimi (1 g grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 3 g fibre, 338 mg sodiu

Ingrediente

 3 lingurite de ulei de masline

 4 fileuri de piept de curcan (cca 120 g fiecare) (LILI GRI Piept de curcan feliat, dezosat si fara piele)

 ¼  -  ½ lingurite de cimbru uscat

 ½ de lingurita de sare

 ½ de lingurita de piper negru macinat

 1 ceapa mica, tocata

 1 catel de usturoi, zdrobit

 1 cana de supa de pui (Origini Stock de pui)

 ¾ cana de amestec de frunze tocate

 4 masline umplute cu ardei cu ardei, taiate longitutinal in jumtati si feliate subtire (Xenia Masline verzi cu ardei)

Instructiuni

1. Se incing 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderență la foc mediu-mare. Se presara pieptul de curcan cu cimbru, sare și ¼ de linguriță de piper.  Se pun fileurile de curcan in tigaie se se prajesc la foc mediu-mare, întorcându-se o dată, timp de 6 - 8 minute sau până când s-au patruns. Se scot pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu. Se lasa sa se odihneasca.

2.  Intre timp, se prepara sosul.  Se pune 1 linguriță de ulei rămasă în tigaia in care s-a gatit curcanul. Se adauga ceapa; se găteste, amestecând des, la foc mediu-mare timp de 3 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga usturoiul; se gateste timp de 1 minut. Se adauga supa, fructele uscate si maslinele feliate. Se adauga ¼ lingurita de piper. Se gateste aproximativ 4 minute sau pana cand sosul s-a ingrosat. Se serveste alaturi de fileurile de curcan prajite.

No comments:

Post a Comment