Wednesday, 26 April 2023

FRITTATA CU SPAGHETTI SI SPANAC

 Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si este umpluta cu cantitati mici din alte ingrediente si împaturita înainte de a fi servita, o frittata este mult mai satioasa, se gateste la început pe ochiul aragazului si este apoi desavarsita în cuptor.

Adesea frittata este confundata cu quiche. Desi unii cred ca sunt similare, quiche-le se prepara dupa o procedura foarte diferita.

Cel mai asemanator preparat cu o frittata este omleta spaniola, numita tortilla espanola, care consta din ceapa, cartofi si oua. Aceste omlete spaniole sunt rasturnate si, adesea, finisate pe ochiul aragazului.

Umplutura pentru o frittata poate varia de la foarte simpla la foarte elaborata. Multe dintre resturile de la masa anterioara pot fi folosite pentru a prepara frittata, de la lgume, la carne si taitei.


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 6

Nutritie

PE PORTIE: 156 kcal, 13 g proteine, 4.2 g grasimi (2 g grasimi saturate), 20 g carbohidrati, 4 g fibre, 285 mg sodiu

Ingrediente

 Nonstick cooking spray

 1 package (cca 230 g ) de ciuperci feliate

 1 cana de praz feliat subtire (partea alba si cea verde deschis)

 albusul de la 5 oua

 1 ou intreg

 1/3 de cana de lapte degresat

 3 linuri de Parmesan ras

 1/8 lingurita de nucsoara

 ¼ lingurita de sare

 1/8 lingurita de pier negru

 1 package (300 grame) de frunze de spanac (se pot folosi si cele conelate, dar stoarse bine de lichidul aparut dupa decongelare) – (vezi sfaturi)

 2 cani de spaghete integrale gatite  – (vezi sfaturi)

 ½ cana (300 g) de branza mozzarella rasa (Formagia Mozzarella rasa)

Instructiuni

1. Se pulverizeaza o tigaie rezistenta in cuptor cu spray de gatit si se incalzeste la foc mediu-mare. Se adauga ciupercile si prazul si se gatesc timp de 8 minute, amestecand din cand in cand, pana cand excesul de umiditate a fost eliminat iar legumele incep sa se rumenesca.

2. Separat, se bat albusurile de ou impreuna cu oul intrg, branza Parmesan rasa, nucsoara, sare si piper. Se incorporeaza spanacul si amestecul de ciuperci. Se pulverizeazaza din nou tigaia cu spray pentru gatit, si se incalzeste la foc mediu-mic. Se desatra in tigaia incinsa mixtura de oua, se acopera si se gateste timp de 10 minute, sau pana cand s-a coagulat la suprafata.

Whisk egg whites, whole egg, milk, Parmesan cheese, nutmeg, salt, and pepper in a large bowl. Stir in collards, spaghetti, and mushroom mixture. Coat same skillet with cooking spray; heat over medium-low heat. Add egg mixture; cover and cook 10 minutes or until top is set.

3 Intre timp, se preincalzest cuptorul pe modul “Broiler. Se presara ftittata cu mozzarella rasa si introduce in cuptor, sub broiler, la cca 12 cm de acesta. Se gateste 3 minute, sau pana cand s-a rumenit.

Se transfera pe un fund de bucaterie, si se taie in 6 segmente pentru a fi servita.

 

SFATURI

1. Se pot folosi in loc de spanac orice fel de frunze mari, cu mar fi stevie, mangold, kale, creson, rucola, frunze de sfecla, frunze de ridiche, …

2. In aceasta reteta se pot folosi spaghetele ramase de la o masa anterioara.

3. Recomand a citi postarea lui Radu Popovici despre Cum se prepara frittata.


No comments:

Post a Comment