Ouăle fierte conțin o gamă variată de aminoacizi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă de proteine complete. În componența lor se regăsesc și calciu, vitamina D și zinc. Majoritatea nutrienților sunt conținuți în gălbenuș, în timp ce albușul are proteine în mod special.
Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 6
Ingrediente
6 oua, fierte tare (10 – 12 minute)
1 lingurita ulei vegetal
1 lingura de pasta de tamarind (Desiam
| Pasta de Tamarind 30g)
1 lingura de zahar brun
1½ lingurita de sos de peste (Desiam | Sos de peste 60ml)
1½ lingurita de apa
ceapa salota prajite, pentru servire
usturoi prajit, pentru servire
frunze de coriandru tocate, pentru servire
Instructiuni
1. Se taie in jumatati cele 6 oua fierte tare. Se unge cu 1 lingurita de ulei
vegetal o tigaie antiaderente si se incinge la foc mediu. Se adauga jumatatile
de ou, cu fata taiata in jos, si se prajesc timp de 2 minute, sal pana cand se rumenesc.
Se transfera pe o
farfurie. Intr-o craticioar se fierb la foc mic 1 lingura de sos de tamarind, 1
lingura de zahar brun 1 ½ lingurita de sos de peste si 1 ½ lingurita de apa,
pana cand zaharul s-a dizolvat. Se stropec ouale cu sosul de tamarindo si se presara cu ceapa si usturoi
prajit si frunze proaspete de coriandru.
No comments:
Post a Comment