Sunday 24 July 2022

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU MARAR SI SMANTANA

 Aceasta este o supa clasica de doovlecel la care am adaugat cateva maini de frunze de spanac pentru o culoare mai intense, si un topping de zucchini crud pentru o textura crocanta.


Preparare: 10 minutes / Timp total: 50 minute / Portii: 4

Ingrediente

 3 linguri de ulei de masline extravirgin, si ceva in plus pentru servire

 1 ¼ kg de zucchini (1 kg taiat in felii de cca 6 mm grosime, iar restul de 250 g taiat in cubulate de 6/6 mm)

 450 g de praz, doar partea alba si zone verde deschis, taiat pe lungime si feliat in bucati de cca 12 mm, si foarte bine spalat

 3 catei de usturoi feliati subtire

 1 lingurita de sare

 ½ lingurita de piper negru

 ¼ lingurita de fulgi de ardei iute

 4 cani de supa de pui sau de legume

 60 g de Frunze proaspete de spanac datar (cca 2 cani)

 3 linguri de marar proapat, tocat

 ½ cana de smantana

Instructiuni

1. Se incing la foc mediu 2 linguri de ulei intr-o oala din fonta emailata pina cand incepe sa fumege. Se adauga feliile de zuchinni, prazul, usturoiul, 1 lingurita de sare, ½ de ingurita de piper si fulgii de ardei iute si se gatesc amestecand din cand in cand circa 8 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga supa si se lasa pe foc pana cind incepe sa fiarba. Se ajusteaza temperatura pentru a ss obtine o fierbere lenta. Se acopera cu um capac si se continua as fiarba cca 15 minute, sal pana cand legumele au devenit foarte moi.

2. Intre timp se amesteca intr-un bol cubuletele de zucchini cu 1 lingura de ulei de masline, un praf de sare si un praf de pipe. Meanwhile, combine ¼-inch zucchini pieces, remaining 1 tablespoon oil, remaining pinch salt, and remaining pinch pepper in bowl.

3. Se adauga in supa frunzele de spanac si mararul tocat si se amesteca, pana cand spanacul s-a “topit”. Se ia de pe foc si se proceseaza intr-un blender tipm de 2 – 4 minte, pana cand s-a omogenizat. Se adauga smantana. Se asezoneaza cu sare si pier dupa gust. Se serveste cu toping din cubuletele marinate de zucchini, frunze proaspete de marar, smantana si ulei de masline.

 

Sfaturi:

Serviti supa alaturi de paine cu coaja crocanta.

Aceasta supe poate fi servita si rece: dup ace s-a adaugat smantana se da la frigider pana cand s-a racit complet. Se ajusteaza consistenta cu apa rece si se regleaza asezunarea cu sare si piper.

No comments:

Post a Comment