Saturday, 9 July 2022

LUMPIANG SARIWA (PACHETELE DE PRIMAVARA FILIPINEZE)

 Acest preparat a ajuns in Filipine adus de negustorii si emigrantii chinezi. Consta in general dintr-un amestec de legume si carne sau peste rulat intr-o foaie de salata iar apoi intr-o foaie subtire din aluat ca cel pentru clatite.



Preparare: 55 minutes / Timp total: 1 ora 25 minute / Portii: 8 (un rulou si 1 ½ lingura de sos)

Nutritie

PE PORTIE: 221 kcal, 8 g proteine, 6 g grasimi (1 g grasimi saturate), 33 g carbohidrati, 3 g fibre, 405 mg sodiu

Ingrediente

Rulouri

 1 cana de faina integrala

 1 cana de faina alba

 ⅛ lingurita de sare

 2 oua mari

 2 cani de apa

 1 lingura de ulei de rapita sau te nuca de cocos

 

Umplutura

 1 lingura de ulei de rapita sau de nuca de cocos

 ¼ cana de ceapa rosie, feliata subtire

 2 catei de usturoi, tocati grosier

 225 g de tofu ferm, scurs foarte bine de lichid si tamponat cu servete de hartie ca sa fie cat se poate de uscat, taiat in cubulate de cca 6/6 mm.

 1 cana de inimi de palmier din conserva (Palmharten / Coeurs de palmier de la DELHAZE), scurse de lichid se taiate julien.

 1 morcov mic, taiat julien.

 ½ cana de supa de legume sau de pui

 1 lingura de sos de peste

 ¼ lingurita de zahar

 ½ lingurita de piper macinat

 ⅛ lingurita de sare

 3 cani de varza alba, taiata fidelute

 

Sauce & Garnish

 ½ cana de supa de legume sau de pui

 ¼ cana de zahar brun

 1 lingura de sos de soia

 1 ½ lingura de usturoi zdrobit

 2 ½ linguri de amidon, dizolvat in doua linguri de apa.

 8 frunze de salata

 Usturoi prajit si alune pentru servit.

Instructiuni

1. Se amesteca cele doua sortimente de faina si sarea intr-un bol de marime medie. Se face o adancitura in centru, se se adauga ouale si se amesteca cu faina. Se adauga gradual apa se se incorporaeza in compozitia de faina. Se acopera si se lasa as se odihneasca timp de 30 de minute.

2. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tigaie de marime medie (cca 20 cm diametru) si se incinge la foc mediu. Se toarna cate 1/3 de cana de aluat si se intinde ca o foaie de clatita. Se gateste circa 30 de secunde, dupe care se intoarce si se continua sa se gateasca inca 30 de secunde. Se transfera pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie curat. Se repeta pentru restul de compozitie. Ar trebui as iasa 8 foi.

3. Pentru umplutura, se incinge uleiul intr-o tgaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se gateste amestecand frecvent timp de doua minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga tofu, inimile de palmier si morcovul. Se gateste timp de 2 minute, amaestecand din cand in cand. Se adauga supa, sosul de peste, zaharul piperul si sarea. Se pune dasupra varza. Se acopera si se gateste circa 8 minute, pana cand varza s-a inmuiat iar lichiduls-a evaporat.

4. Intre timp se prepara sosul: se amesteca intr-o craticiora supa cu zaharul brun cu sosul de soia si usturoiul zdrobit. Se aduce la ferbere. Se adauga amidonul dizolvat in apa si se gateste, amestecand continuu, timp de 1 – 2 minute, pana cand sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

5. Pentru a prepara usturoiul prajit, se feliaza cativa catei de usturoi si se prajesc in baie de ulei incins. Se scot feliile de osturoi cu o lingura cu gauri si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.

6. Se aseaza peste fiecare foaie de clatita o fruza de salata peste care se pune cate o jumatate de cana din mixtura de legume. Se ruleaza si se serveste cu sos, usturoi prajit si alune.


No comments:

Post a Comment