Aceasta este o salata calda care poate fi servita ca garnitura alături de orice altceva aveți chef să aruncați pe grătar. Sau se amestecă cu paste și mult parmezan și se numește cina.
Preparare: 25 minutes / Timp total: 25 minute / Portii: 5 (3/4 cana pe portie)
Nutritie
PE PORTIE: 135 kcal, 3 g proteine, 9 g grasimi (1 g grasimi
saturate), 12 g carbohidrati, 2 g fibre, 242 mg sodiu
Ingrediente
2 stiuleti de porumb in lapte (pentru
copt), curatati de panuse.
2 ardei grasi mari, curatati de cotor
si seminte, taiati in sferturi
2 cani de baby zucchini (250 g), sau zuchinni
taiat longitudinal in felii de cca 6 mm grosime.
3 linguri de ulei de masline extravirgin
½ lingurita de srae
½ lingurita de piper macinat
1 lingura de otet din vin rosu
2 linguri de oregano proaspat, tocat
Instructiuni
1. Se incinge gratarul cu carbuni (in lipsa merge si cu o tigaie grill
incinsa pe aragaz).
2. Se presara cu sare porumbul, ardeii se zucchini si se ung cu ulei de
masline.
3. Se unge gratarul de la grill
cu ulei. Se aseaza legumele pe
gratarul incins si se gatesc, intorcandule frecvent, pana cand incep sa se
carbonizeze (cca 6 minute pentru ardei si zucchini si 8 minute pentru porumb).
4. Se toaga ardeii in bucati de 2-3 cm. Se taie baby zucchini in jumatati. Se
curata boabele de pe stiuletii de porumb. Se pun toate leumele pe un platou pentru salata si se stropesc cu o vinegreta
facuta din otet rosu, uleiul ramas si oregano proaspat.
No comments:
Post a Comment