Saturday 20 August 2022

SALATA DE VARA CU LEGUME LA GRATAR

 Aceasta este o salata calda care poate fi servita ca garnitura alături de orice altceva aveți chef să aruncați pe grătar. Sau se amestecă cu paste și mult parmezan și se numește cina.



Preparare: 25 minutes / Timp total: 25 minute / Portii: 5 (3/4 cana pe portie)

Nutritie

PE PORTIE: 135 kcal, 3 g proteine, 9 g grasimi (1 g grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 2 g fibre, 242 mg sodiu

Ingrediente

 2 stiuleti de porumb in lapte (pentru copt), curatati de panuse.

 2 ardei grasi mari, curatati de cotor si seminte, taiati in sferturi

 2 cani de baby zucchini (250 g), sau zuchinni taiat longitudinal in felii de cca 6 mm grosime.

 3 linguri de ulei de masline extravirgin

 ½ lingurita de srae

 ½ lingurita de piper macinat

 1 lingura de otet din vin rosu

 2 linguri de oregano proaspat, tocat

Instructiuni

1. Se incinge gratarul cu carbuni (in lipsa merge si cu o tigaie grill incinsa pe aragaz).

2. Se presara cu sare porumbul, ardeii se zucchini si se ung cu ulei de masline.

3. Se unge gratarul de la grill cu ulei. Se aseaza legumele pe gratarul incins si se gatesc, intorcandule frecvent, pana cand incep sa se carbonizeze (cca 6 minute pentru ardei si zucchini si 8 minute pentru porumb).

4. Se toaga ardeii in bucati de 2-3 cm. Se taie baby zucchini in jumatati. Se curata boabele de pe stiuletii de porumb. Se pun toate leumele pe un platou pentru salata si se stropesc cu o vinegreta facuta din otet rosu, uleiul ramas si oregano proaspat.


No comments:

Post a Comment