Sunday 3 July 2022

PUI ALLA CACCIATORA

 Puiul Cacciatora (pui vanatoresc) este o mancare simpla si delicioasa din bucataria italiana. Carnea de pui sau uneori de iepure impreuna cu cateva ingrediente mediteraneene sunt gatite lent intr-un sos de rosii inobilat cu vin.


Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 50 minute / Portii: 4

Ingrediente

 4 copane de pui

 sare si piper negru

 1 lingura de semente de coriandru (optional)

 4 linguri de ulei de masline

 1 ardei gras rosu, curatat de cotor si seminte, taiat in fasii subtiri (jardilniere)

 1 ardei gras verde, curatat de cotor si seminte, taiat in fasii subtiri (jardilniere)

 2 cepe rosii, taiate in jumatati, si feliate subtire.

 1 bulb de fenicul, feliat subtire (sau 3 tulpini de tellina)

 3 catei de usturoi, tocati marunt

 1 mana de Frunze oregano, tocate grosier

 240 ml de vin alb

 500 g de rosii foart ebine coapte, tocate grosier

Instructiuni

1. Se asezoneaza copanele de pui cu sare si piper. Se piseaza semintele de coriandru intrun mojar, se amesteca cu o lingura de ulei si se aplica pe suprafata copanelor. Condimentarea poate fi facuta de cu seara iar puiul va sta in frigider peste noapte. In oricare din variante, puiul trebuie sa fie adus la temperature camerei inainte de a fi gatit.

2. Se pune o cratita, sau o tigaie adinca la foc mediu, iar odata ce s-a incins se adauga copanele de pui si se gatesc timp de cinci – sase minute, sau pana cand s-au rumenit. Se transfera pe o farfurie.

3. Se adauga in tigaie uleiul ramas, iar cand s-a incins se adauga ceapa, ardeii si feniculul. Se asezoneaza generos cu sare si piper. Si se gateste la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga usturoiul si oregano si se gateste in continuare pentru cateva minute, pentru a se dezvolta aromele. Se adauga vinul iar cand incepe sa fiarba se reduce focul si se gateste la foc mic pentru cateva minute. La final se adauga rosiile.

4. Se adauga copanele de pui, se acopera neetans cu un capac se se lasa sa fiarba la foc foarte mic timp de 35-40 de minute, pana cand puiul  devine foarte fraged si incepe sa cata de pe oase, iar legumele s-au “topit” intr-un sos cu textura matasoasa. Se serveste alaturi de orez sau cartofi fierti.

No comments:

Post a Comment