Monday 29 November 2021

RULOURI COAPTE IN CUPTOR, UMPLUTE CU LEGUME

 Va era dor de o chinezarie? Incercati aceasta reteta de provenienta asiatica, care combina gustul delicat al cartofului dulce cu aroma puternica de ghimbir.


Preparare: 15 minutes + 30 min pentru racire / Timp pentru gatit: 25 minute / Portii: 4 (trei pachetele pep ortie)

Nutritie

PE PORTIE: 268 kcal, 9 g proteine, 7.2 g grasimi (1.3 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 5 g fibre, 416 mg sodiu

Ingrediente

 1 lingura de ulei de masline extravirgin

 1 ceapa galbena, tocata marunt

 1 catel de usturoi, zdrobit

 3 cm de ghimbir, ras fin

 150 g (3 cani) varza tocata in fasii subtiri

 180 g de cartof dulce, curatat de coaja sir as mare. orange sweet potato, peeled, coarsely grated

1 ardei gras mic, taiat Julien

100 g ciuperci champignon brune, foliate subtire

1 lingurita de sos de soia

12 foi foietaj pentru placinta

Spray cu ulei de masline pentru gatit

un ou (cca 50 g) batut lejer

1 lingura de sos dulce de chilli

Instructiuni

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta (sau intr-un wok). Se adauga ceapa, usturoi, ghimbir, varza, cartof dulce, ardei si ciuperci. Se soteaza timp de 5 minute, sau pana cand legumele s-au inmuiat. Se incorporeaza sosul de soia. Se scoate pe o fadrurie si se lasa sa se raceasca timp de 30 minute.

2. Se incinge cuptorul la 190°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza cu hartie de copt doua tavi pentru cuptor. Se aseaza o foaie pentru placinta pe o suprafata plata si se unge cu ulei. Se aseaza deasupra o a doua foaie, si se unge cu ulei. Se aseaza o a treia foaie. Se taie foile, pe latime, in trei bucati. Se aseaza 2_1/2 linguri de umplutura de legume pe fiecare bucata de foietaj si se ruleaza astfel incat umlutura sa fie inchisa cat se poate de etans. Se aseaza rulourile pe una din tavi si se unge cu ou. Se repeta operatiile de mai sus pana se obtin 12 rulouri. Se coc in cuptorul incins timp de 18-20 de minute, sau pana cand s-au rumenit.

3. Se servesc cu sos dulce de chilli.


No comments:

Post a Comment