Sunday, 7 November 2021

BURGER DE PUI CU SOS PIRI-PIRI

 Vreau sa va arat o reteta tare simpla pentru un “burger” putin diferit.

Sosul Piri-Piri, daca nu este la indemana, poate fi inlocuit cu urice sos de chili (Tabasco, Sos sweet and sour, Srisacha...)


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2


Nutritie

PE PORTIE: 404 kcal, 32 g proteine, 15.2 g grasimi (3.5 g grasimi saturate), 32 g carbohidrati, 5 g fibre, 498 mg sodiu

Ingrediente

 200 g de fileuri de piept de pui taiate in fasii longitudilale

 6 lingurite de sos (portughrz) piri-piri

 ulei de masline spray

 2 x 50 g felii de paine integrala

 1 avocado mic, pulpa pasata fin

 1 rosie mare, feliata

25 g (1 cana) de Frunze de rucola

1½ lingura de iaurt grecesc 

Instructiuni

1. Se pun fileurile de pui intr-un castron si se amesteca cu 5 lingurite de sos piri-piri. Se maseaza carnea bine, pentru a se acoperi uniform cu sos. Se lasa sa se marinize timp de 5 minute.

2. Intre timp se incinge un grill de fonta la temperature medie. Se unge cu spray de ulei feliile de paine si carnea. Se pun pe gratar feliile de paine si se gatesc 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand devin usor carbonizate. Se iay de pe gratar se se aseaza pe un platou.

3. Se pune carnea pe gratar si se gateste timp de 2 minute pe fiecare pare, sau pana cand s-a patruns. Se aseaza pe o farfurie si se las sa se odihneasca timp de 2 minute.

4.Se ung feliile de paine cu piureul de avocado. Se aseaza deasupra felii de rosii, Frunze de rucola si pui. Se amesteca iaurtul cu lingurita de sos piri-piri ramasa si se toarna peste pui.


No comments:

Post a Comment