Vreau sa va arat o reteta tare simpla pentru un “burger” putin diferit.
Sosul Piri-Piri, daca nu este la indemana, poate fi inlocuit cu urice sos de chili (Tabasco, Sos sweet and sour, Srisacha...)
Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 404
kcal, 32 g proteine, 15.2 g grasimi (3.5 g grasimi saturate), 32 g
carbohidrati, 5 g fibre, 498 mg sodiu
Ingrediente
200 g de fileuri de piept de pui
taiate in fasii longitudilale
6 lingurite de sos (portughrz)
piri-piri
ulei de masline spray
2 x
50 g felii de paine integrala
1 avocado mic, pulpa pasata fin
1
rosie mare, feliata
25 g (1 cana) de Frunze de rucola
1½ lingura de iaurt grecesc
Instructiuni
1. Se pun fileurile de pui intr-un castron si se amesteca cu 5 lingurite de
sos piri-piri. Se maseaza carnea
bine, pentru a se acoperi uniform cu sos. Se lasa sa se marinize timp de 5
minute.
2. Intre timp se incinge un grill de fonta la temperature medie. Se unge cu
spray de ulei feliile de paine si carnea. Se pun pe gratar feliile de paine si
se gatesc 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand devin usor carbonizate. Se iay de pe gratar se se aseaza pe un platou.
3. Se pune carnea pe gratar si se gateste timp de 2 minute pe fiecare pare,
sau pana cand s-a patruns. Se aseaza pe o farfurie si se las sa se odihneasca
timp de 2 minute.
No comments:
Post a Comment