Thursday, 4 November 2021

PERISOARE LA CUPTOR CU SOS ALLA PUTTANESCA

 Maximum de arome cu minimum de efort – acest preparat este numai bun pentru a incepe weekendul.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 383 kcal, 31 g proteine, 13.2 g grasimi (6 g grasimi saturate), 33 g carbohidrati, 5 g fibre, 477 mg sodiu

Ingrediente

 80 g carne macra de vita, tocata

 80 g carne macra de porc, tocata

 1 lingurita de mustar de Dijon (sau mustar integral)

 1 zucchini mic (sau un mircov), ras, sis tors cat se poate de bine.

 2 linguri de frunze de busuioc taiat in suvite subtiri.

 2 linguri de frunze de patrunjel tocate marunt.

Piper negru proaspat macinat

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa mica, tocata marunt

2 catei de usturoi, zdrobiti

1/2 lingurita de fulgi de chilli (optional)

400 g conserva de rosii decojite, taiate

5 fileuri de anchoa, tocate marunt

120 g de masline negre, fara sambure

2 linguri de capere, scurse

½ de cub de supa concentrate de pui

125 ml apa

60 g bocconcini (sau bilute de mozzarella), feliate

Frunze de busuioc pentru ornat (optional)

2 x 60 g felii de paine integrala, pentru servit

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 190°C (cu ventilatie fortata). Se amesteca intr-un castron cele doua sortimente de carne tocata cu zucchini, busuioc si patrunjel. Se asezoneaza cu piper. Se modeleaza 6 perisoare de marime egala.

2. Se incinge uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc mediu. Se adauga perisoarele si se gatesc timp de 2 minute sal pana s-au rumenit pe toate partille. Se impart in doua vase termorezistente si se pun deoparte. Se adauga in tigaie ceapa tocata si un praf de sare. Se gateste timp de 10 minute, sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga usturoiul si, optional, fulgii de chilli si se gateste pentru inca 1 minut. Se adauga rosiile, cubul de concentrate de supa dizolvat in apa, anchoa, maslinele si caperele. Se aduc la temperature de fierbere, se micsoreaza focul si se mijoteaza timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.

3. Se toarna sosul de rosii peste perisoare. Se pun cele doua vase in cuptor si se gatesc tip de 5 minute. Se scot vasele din cuptor, si se aseaza deasupra feliile de branza. Se intorc vasele in cuptor, si se gatesc pentru inca 5 minute, sau pana cand perisoarele s-au patruns iar branza s-a topit. Se scot din cuptor si se orneaza cu frunze de busuioc. Se servesc cu cate o felie de paine integrala.


No comments:

Post a Comment