Maximum de arome cu minimum de efort – acest preparat este numai bun pentru
a incepe weekendul.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 383 kcal, 31 g proteine, 13.2 g grasimi (6 g
grasimi saturate), 33 g carbohidrati, 5 g fibre, 477 mg sodiu
Ingrediente
80 g carne macra de vita, tocata
80 g carne macra de porc, tocata
1 lingurita
de mustar de Dijon (sau mustar integral)
1 zucchini mic (sau un mircov), ras, sis tors cat se poate de bine.
2 linguri de frunze de busuioc taiat in suvite subtiri.
2 linguri de frunze de patrunjel tocate marunt.
Piper negru proaspat macinat
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei
de usturoi, zdrobiti
1/2 lingurita de fulgi de chilli (optional)
400 g conserva de rosii decojite,
taiate
5 fileuri de anchoa, tocate marunt
120 g de masline negre, fara sambure
2 linguri de capere, scurse
½ de cub de supa concentrate de pui
125 ml apa
60 g bocconcini (sau bilute de
mozzarella), feliate
Frunze de busuioc pentru ornat (optional)
2 x 60 g felii de paine integrala,
pentru servit
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 190°C (cu ventilatie fortata).
Se amesteca intr-un castron cele doua sortimente de carne tocata cu zucchini,
busuioc si patrunjel. Se asezoneaza cu piper. Se modeleaza 6 perisoare de marime egala.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc
mediu. Se adauga perisoarele si se gatesc timp de 2 minute sal pana s-au rumenit
pe toate partille. Se impart in doua vase termorezistente si se pun deoparte.
Se adauga in tigaie ceapa tocata si un praf de sare. Se gateste timp de 10 minute, sau pana cand ceapa s-a
inmuiat. Se adauga usturoiul si, optional, fulgii de chilli si se
gateste pentru inca 1 minut. Se adauga rosiile, cubul
de concentrate de supa dizolvat in apa, anchoa, maslinele si caperele. Se aduc
la temperature de fierbere, se micsoreaza focul si se mijoteaza timp de 5
minute, amestecand din cand in cand.
3. Se toarna sosul de rosii peste perisoare. Se pun cele doua vase in cuptor si se gatesc tip de 5
minute. Se scot vasele din cuptor, si se aseaza deasupra feliile
de branza. Se intorc vasele in cuptor, si se gatesc pentru inca
5 minute, sau pana cand perisoarele s-au patruns iar branza s-a topit. Se scot
din cuptor si se orneaza cu frunze de busuioc. Se servesc cu cate o
felie de paine integrala.
No comments:
Post a Comment