Friday 5 November 2021

SANDVISURI CU DOVLEAC COPT, RICOTTA SI SPANAC

 Toamna este si sezonul dovlecilor. Asadar astazi vin cu o reteta pentru un pranz light, cu dovleac copt, branza ricotta si seminze de floarea soarelui.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 272 kcal, 20 g proteine, 11 g grasimi (3.8 g grasimi saturate), 42 g carbohidrati, 10 g fibre, 479 mg sodiu

Ingrediente

 300 g dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat in segmente

 Ulei de masline spray

 Piper negru proaspat macinat

 150 g branza ricotta

 4 felii de paine integrala cu seminte

 2 linguri de seminte de floarea soarelui

25 g (1 cana) de Frunze de spanac tanar

8 rosii uscate la soare

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 200°C (cu ventilare fortata). Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se aseaza in tava segmentele de dovleac, intr-un singur rand si se stropeste cu spray de ulei. Se asezoneaza cu piper. Se coace timp de 20-30 de minute, sau pana cand dovleacul este foarte moale.


2. Intre timp. Se prajesc uscat semintele de floarea soarelui. Se ung 2 felii de paine cu ricota. Se presara cu semente prajite de floarea soarelui, si se preseaza usor pentru a se fixa in branza. Se aseaza deasupra frunzele de spanac. Se adauga dovleacu copt si rosiile usate la soare. Se aseaza desupra feliile de paine ramase si se serveste.


No comments:

Post a Comment