Friday 12 November 2021

INGHETATA DE CIOCOLATA CU ALUNE DE PADURE

 Câtă vreme mai avem electricitate, putem face înghețată cu cheltuieli rezonabile. Zilele trecute am făcut o înghețată de ciocolată cu un ingredient surpriza. Cam bună, vă spun drept.


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 148 kcal, 4 g proteine, 4.5 g grasimi (0.7 g grasimi saturate), 21 g carbohidrati, 3 g fibre, 7 mg sodiu

Ingrediente

 4 banane de marime medie, foarte coapte, curatate de coaja, taiate in bucati mari si congelate

 60 ml (1⁄4 cana) de lapte

 3 linguri de cacao, cernute prin sita

 2 linguri de alune de padure prejite uscat si tocate

Instructiuni

1. Se scot bananele din congelator si se lasa sa stea la temperature camerei timp de 2 minute. Se pun in vasul unui robot de bucatarie, se aduga laptele si se proceseaza pana cand se obtine un amestec omogen.

2. Se adauca cacaua si se continua sa se amestece pana cand s-a incorporat.

3. Se imparte in patru boluri si se presara cu alunele de padure tocate. Se serveste imediat sau se poate pastra in congelator, intr-o cutie etansa, timp de 3 luni.

 

No comments:

Post a Comment