Cand vorbim despre
frittata, combinatiile de ingradiente care se pot face sunt “fara numar”. Azi
\m preparat o frittata cu aromatizare asiatica. Am inlocuit bok-choy din reteta
originala cu un mix de legume pentru wok.
Ca sa ramana pufos, preparatul
trebuie gatit la temperatura scazuta, minim 25 de minute.
Denumire originala : Asparagus and Bok-Choy Frittata
Reteta originala : http://www.foodandwine.com/recipes/asparagus-and-bok-choy-frittata
Bucatarie: SUA/Italiana
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatit: 30 min
Durata totala: 40 min
Durata totala: 40 min
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de ulei de masline
3 cepe verzi
tocate marunt, inclusiv partea verde
1 lingurita de
ghimbir, proaspat ras
1 catel de
usturoi, zdrobit
1 pachet (400
g) amestec asiatic de legume
350g
sparanghel, partea lemnoasa indepartata, taiat in bucati de cca. 2.5 cm
2 linguri sos
de soia
10 oua, batute
cu un tel pana se omogenizeaza
1/4 lingurita
de piper proaspat macinat
1 lingura ulei
de susan
Unitati de
masura:
-
1 cana = 237 ml
-
1 lingura = 15 ml
-
1 lingurita = 5 ml
Echipament:
1tigaie mare
1tigaie mare
Cum am preparat
eu:
1.
Se preincalzeste cuptorul la 160⁰C. Se incinge uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mare, antiaderenta. Daca
aveti la indemana o tigaie de fonta, este ideal. Daca nu, merge si una
teflonata. Se adauga ceapa verde tocata marunt, usturoiul zdrobit si ghimbirul
dat pe razatoare si se gateste cca 30 secunde, pana cand se dezvolta aromele.
Se adauga mixul de lagume asiatice, dezgetate in prealabil si scurse de apa si
se gatesc, amestecand din cand in caind, pana cand incep sa se inmoaie, cca 2
min. Se adauga sparanghelul si sosul de soia si se continua sa se gateasca la
foc mediu cca 3 minute, pana cand sparanghelul este aproape facut.
2.
Se reduce flacara la minim, se niveleaga legumele in
tigaie si se adauga ouale si piperul. Se regleaza cantitatea de sare dupa gust
si se gateste la foc mic, cca 2 minute, pana cand oul incepe sa se coaguleze la
margine. Se introduce tigaia in centrul cuptorului preincalzit si se coace cca
25 minute, pana cand partea de deasupra a capatat un aspect lucios. \se stinge
focul la cuptor, se stropeste cu ulei de susan si se lasa sa se odihneasca cca
10 minute in cuptorul cald.
Se asociaza cu
un vin alb, rece cu o aroma echilibrata. Un Chardonnay produs in Africa de Sud
ar fi bine venit.
No comments:
Post a Comment