Sunday 24 July 2016

Frittata cu sparanghel si mix de legume asiatice



Cand vorbim despre frittata, combinatiile de ingradiente care se pot face sunt “fara numar”. Azi \m preparat o frittata cu aromatizare asiatica. Am inlocuit bok-choy din reteta originala cu un mix de legume pentru wok.

Ca sa ramana pufos, preparatul trebuie gatit la temperatura scazuta, minim 25 de minute.

Denumire originala : Asparagus and Bok-Choy Frittata



Bucatarie: SUA/Italiana
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatit: 30 min
Durata totala: 40 min

Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
3 cepe verzi tocate marunt, inclusiv partea verde
1 lingurita de ghimbir, proaspat ras
1 catel de usturoi, zdrobit
1 pachet (400 g) amestec asiatic de legume
350g sparanghel, partea lemnoasa indepartata, taiat in bucati de cca. 2.5 cm
2 linguri sos de soia
10 oua, batute cu un tel pana se omogenizeaza
1/4 lingurita de piper proaspat macinat
1 lingura ulei de susan

Unitati de masura:

-          1 cana = 237 ml
-          1 lingura = 15 ml
-          1 lingurita = 5 ml

Echipament:
1tigaie mare

Cum am preparat eu:
1.      Se preincalzeste cuptorul la 160C. Se incinge uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mare, antiaderenta. Daca aveti la indemana o tigaie de fonta, este ideal. Daca nu, merge si una teflonata. Se adauga ceapa verde tocata marunt, usturoiul zdrobit si ghimbirul dat pe razatoare si se gateste cca 30 secunde, pana cand se dezvolta aromele. Se adauga mixul de lagume asiatice, dezgetate in prealabil si scurse de apa si se gatesc, amestecand din cand in caind, pana cand incep sa se inmoaie, cca 2 min. Se adauga sparanghelul si sosul de soia si se continua sa se gateasca la foc mediu cca 3 minute, pana cand sparanghelul este aproape facut.
2.      Se reduce flacara la minim, se niveleaga legumele in tigaie si se adauga ouale si piperul. Se regleaza cantitatea de sare dupa gust si se gateste la foc mic, cca 2 minute, pana cand oul incepe sa se coaguleze la margine. Se introduce tigaia in centrul cuptorului preincalzit si se coace cca 25 minute, pana cand partea de deasupra a capatat un aspect lucios. \se stinge focul la cuptor, se stropeste cu ulei de susan si se lasa sa se odihneasca cca 10 minute in cuptorul cald.

Se asociaza cu un vin alb, rece cu o aroma echilibrata. Un Chardonnay produs in Africa de Sud ar fi bine venit.
 



No comments:

Post a Comment